JOKIĆ POTVRDIO: Igram za Srbiju! Idemo na medalju u Kini! - Volim Podgoricu

JOKIĆ POTVRDIO: Igram za Srbiju! Idemo na medalju u Kini!

Ljubitelji košarke u Srbiji  mogu da odahnu: Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu u Kini, ekskluzivno javlja novinska agencija Tanjug, koja je dobila i potvrdu Denverovog asa, baš koliko juče zvanično uvrštenog u prvu petorku NBA lige.

Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu,  u kojoj sam nastupao na ol-staru i bio izabran  u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini,  i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari“, rekao je Jokić Tanjugu.

To znači da će selektor Aleksandar Đorđević, ako ne bude povreda, u Kini moći ra računa na najjači sastav sa odmornim Milošem Teodosićem na pleju, Bogdanom Bogdanovićem na dvojci, Nemanjom Bjelicom, Nikolom Kalinićem, Vasilijem Micićem, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Efesu. Očekuje se da će tu biti i Boban MarjanovićNikola Milutinov… Ovog puta Đorđević bi mogao da bude na slatkim mukama kad bude birao 12 najboljih, jer će konkurencija biti paklena.

Jokić je ipak šlag na tortu, jer posle proglašenja za najboljeg centra NBA lige nema nikakve sumnje da bi on trebalo da bude glavni igrač reprezentacije. A sa Jokićem u nacionalnom timu nema sumnje da Srbija ima kvalitet bar za srebrnu medalju, a ako se kockice poslože može dobro da udari i na američku selekciju, neprikosnovenog favorita za titulu prvaka sveta. Prva petorka Orlova ne zaostaje previše ni za američkom NBA reprezentacijom. Istina, klupa je tanja, ali dešavala su se i veća iznenađenja.

Podsetimo, Jokić je 2016. godine bio član reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Sad gađamo zlato. Ma koliko neverovatno zvučalo.  Sa Jokićem na centru Srbija je jaka kao crna zemlja, piše Mocart sport.

1 komentar

  1. A person necessarily lend a hand to make critically posts I might state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual put up extraordinary. Excellent process!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com