Sporan „porše” Miloša Marovića: Ne zna se odakle mu - Volim Podgoricu

Sporan „porše” Miloša Marovića: Ne zna se odakle mu

Vijeće Višeg suda u Podgorici juče je prihvatilo predlog Specijalnog tužilaštva da se u daljem postupku za trajno oduzimanje imovine Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i šure Ivana Popovića, od Ministarstva unutrašnjih poslova pribavi cjelokupan dosije za Marovićevo vozilo „porše kajen”.

Iako su vještaci ekonomsko-finansijske struke to već tražili od MUP-a za potrebe izrade nalaza i mišljenja, dobili su samo informaciju da je vozilo u vlasništvu Miloša Marovića, ali ne i podatak na koji način je pribavljeno.

Sud je istovremeno prihvatio i predlog Marovićevih punomoćnika da od banke zatraži podatke o navodnoj uplati od 200.000 eura na račun Murka Matijaša, za koje zastupnici Miloša Marovića tvrdi da nikada nijesu uplaćeni.

Zavisno od podataka koje su juče tražile stranke u postupku, predsjednik vijeća sudija Boris Savić naložio je vještacima ekonomsko-finansijske struke Predragu Rakočeviću i Hamidu Šaboviću da urade dopunsko vještačenje.

Oni su do sada uradili osnovni nalaz i mišljenje, a kasnije i dopunski. U dopunskom nalazu vještaci su dali četiri varijante o prihodima i rashodima sina bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića za period od 2002. do 2014. godine, i ni u jednoj varijanti nijesu našli da je Marović imao više rashoda od prihoda.

 

dan.co.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com