Irena Radović trpjela duševne bolove - Volim Podgoricu

Irena Radović trpjela duševne bolove

U nastavku suđenja po tužbi bivše viceguvernerke Centralne banke Irene Radović protiv Centralne banke iguvernera CBCG Radoja Žugića za mobing i diskriminaciju, juče je u podgoričkom Osnovnom sudu vještak neuropsihijatar Stanko Milić kazao da je tužilja Radović 14 dana trpjela duševne bolove jakog intenziteta zbog problema na poslu.

Takav zaključak vještak je donio na osnovu medicinske dokumentacije i razgovora sa Radović, a tim mišljenjem nijesu bile zadovoljne nijedna od stranaka u postupku.

Osim toga, vještak je zaključio da su duševni bolovi mjesec dana bili srednjeg intenziteta, a da će sve do kraja spora biti blagog intenziteta. Punomoćnik tužilje Radović, advokat Bojan Vuković prigovorio je nalazu u dijelu koji se odnosi na trajanje i intenzitet bolova. Druga strana takođe je uložila prigovor, navodeći da se nalaz temelji na neistinim percepcijama tužilje.

Vještak Milić pojasnio je da se nalaz bazirao na iskazu Radović, te da nije imala prethodnih duševnih oboljenja kao i da nije pronašao ništa drugo iz prošlosti što bi se moglo povezati sa stanjem duševne boli. Dodao je i da je teško naći čovjeka koji nije imao stresne situacije u životu.

Podsjetimo, 2. jula prošle godine Savjet Centralne banke uputio je parlamentu predlog za razrješenje viceguvernerke Radović prije isteka mandata jer je odala poslovnu tajnu i predlagala odluke u ličnom interesu. Ona je potom podnijela tužbu protiv guvernera zbog mobinga koji je trpjela dok je bila zaposlena u CBCG na mjestu viceguvernerke. Naredno ročište zakazano je za 3.jul.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com