Home / NOVOSTI / MILAN (88) DIPLOMIRAO POSLE 70 GODINA STUDIRANJA! Glumac najpoznatiji vječiti student konačno uzeo diplomu!

MILAN (88) DIPLOMIRAO POSLE 70 GODINA STUDIRANJA! Glumac najpoznatiji vječiti student konačno uzeo diplomu!

Iako na pragu devedesetih, za studenta četvrte generacije DIF-a u Beogradu, odustajanje nikada nije bila opcija. Stoga ne čudi odluka da završi započeto prije gotovo 70 godina i stekne diplomu, od koje ga je dijelio samo diplomski rad.

Do nedavno vječiti student, a sada 88-godišnji Milan Beli Bosiljčić ponosni je vlasnik fakultetske diplome.

– Ja sam lično bio vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam volio i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram jer nekako čovjek u ovim godinama sve voli da završi – objašnjava Bosiljčić.

Kako kaže, samo je profesorka srpskog jezika napravila manje ispravke i provjerila da li sam sve napisao kako valja.

Profesor fizičke kulture prisjeća se da je oduvijek volio sokolstvo zahvaljujući kojem je i riješio da polaže ispit na starom DIF-u. Upravo to mu i je i bila tema diplomskog rada koji je odbranio sa desetkom.

– Na tom svesokolskom sletu u Ljubljani gdje sam ušao u centar tog takozvanog turskog marša, vježbali su najbolji, bili su difovci i ja sam bio srećan kad sam vidio kako oni izgledaju. Tada sam se zakleo da ću studirati DIF i tako sam svoju zakletvu ispunio – ističe Bosiljčić.

Iz studentskih dana rado se sjeća kako je sa kolegama biciklom krenuo put Grčke.

– Zamislite, mi smo iz Beograda išli u Grčku, prešli Korintski kanal, išli do Nemeje, Mikene, Patrasa, Olimpije, vratili se nazad, prešli na drugu stranu išli u podnožje Olimpa, pa planinarali do vrha Olimpa i gore ostavili našu jugoslovensku zastavu – prisjeća se novopečeni diplomac DIF-a.

Istaknuti jugoslovenski koreograf obišao je cijeli svijet što je bila prepreka da fakultet završi u mladosti. U penziju je otišao kao glumac, ali kroz smijeh kaže da nikada nije prestao da radi.

– Ja se uopšte ne družim sa mojom generacijom ja sam stalno sa mladima. Nemam mnogo prijatelja sa kojima se družim da sjedimo u kafani. Ne, time se ne bavim – navodi Bosiljčić.

Možda će baš u kafani proslaviti dodelu diplome u septembru. Do tada, Beli traži pogodan zid na koji će okačiti uramljenu diplomu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com