OVO JE REKORDNA PLATA U CRNOJ GORI: Bankar zaradio za mjesec dana oko 55.000 evra! - Volim Podgoricu

OVO JE REKORDNA PLATA U CRNOJ GORI: Bankar zaradio za mjesec dana oko 55.000 evra!

Najveća plata u ovoj godini u Crnoj Gori bila je 54.440 evra i imao je građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja.

Ova zarada čini 106 prosečnih koje se kreću od 510 do 514 evra, zavisno od mjeseca. Iz Poreske uprave ne saopštavaju imena osoba niti kompanije koje su rekorderi po isplaćenim zaradama, jer ih u tome spriječava zakon.

I drugo mjesto sa 41.292 evra neto isplate drži isti sektor i takođe domaći građanin, na trećoj poziciji u ovom djelu godine je zarada od 34.337 evra a isplaćena je rezidentnom licu zaposlenom u djelatnosti vazdušnog saobraćaja, rečeno je iz Poreske uprave. Iz ovog državnog organa podsjećaju da su ove enormne zarade isplaćene samo u jednom mjesecu.

“Navedeni iznosi isplaćeni su licima samo u jednom mjesecu, te se ne može zaključiti da se radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako su unijeti u IOPPD obrasce pod šifrom 1-zarade pa se kao takvi i vode u sistemu Poreske uprave”, objasnili su iz Poreske uprave.

Za razliku od ovih enormnih zarada, najniža zarada u Crnoj Gori je 193 evra i “ističe joj rok” za nešto više od mjesec dana jer su se Vlada, sindikati i poslodavci dogovorili da od jula bude 222 evra . Prosječna neto zarada se u Crnoj Gori kreće od 510 do 514 evra, kako koji mjesec.

U parlamentu je prije nekoliko dana poslanik SDP Raško Konjević saopštio da zaradu ispod 250 evra prima 77 hiljada zaposlenih. U prošloj godini najveća isplaćena zarada bila je 60.040 evra. Isplaćena je strancu – nerezidentu u sektoru telekomunikacija.

2 komentara

  1. The next occasion I read a weblog, Lets hope it doesnt disappoint me as much as that one. I am talking about, I know it was my method to read, but I really thought youd have some thing fascinating to mention. All I hear is actually a number of whining about something you could fix if you ever werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com