Pljevljak i Prijepoljac krenuli pješke na Svetu Goru - Volim Podgoricu

Pljevljak i Prijepoljac krenuli pješke na Svetu Goru

Čedo Đačić – Majka sa Jamajke, poznati pljevaljski kantautor bivši učesnik rijalitija “Farma” zajedno sa prijateljom Aleksandrom Babićem iz Prijepolja upustio se jutros u veoma ambicioznu avanturu – na put od Beograda pješke do Grčke!

Sa rancima teškim preko 20 kilograma i vrećama za spavanje na leđima od Hrama Svetog Save na Vračaru zaputili su se u Solun kako bi obišli staro vojničko groblje “Zejtinlik” i poklonili se palim srpskim borcima.

Ali to, kažu Čeda i njegov prijatelj rukometaš, neće biti njihova krajnja odrednica, jer posle toga planiraju da odu na hodočašće u Svetu Goru.

“Nije mi prvi put da pješke prelazim duge relacije. Prije dest godina sam iz Pljevalja pješke došao u Beograd kako bih obišao grob patrijarha Pavla. U Solunu ćemo zapaliti svijeće našim slavnim đedovima, a u Hilandaru se pomoliti za zdravlje i sreću napaćenog srpskog naroda. Bog će nam dati snagu da izdržimo ovaj dugi put i sva iskušenja sa kojima ćemo se sresti” priča Čeda, prenosi Alo.rs.

Njegov prijatelj navodi da ih je na daleki put ispratila jedna divna Beograđanka.

“Strosjedilac gospođa Zagorac, uz božiju pomoć krenuli smo jutros oko 8 časova ispred Hrama. Ja u Hilandaru želim da se zahvalim bogu na divnoj porodici koju imam”, kazao je.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com