Policija odlučna da procesuira svakog uličnog dilera u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Policija odlučna da procesuira svakog uličnog dilera u Crnoj Gori

Službenici Uprave policije zaplijenili su od početka godine preko tonu opojne droge i odlučni su da procesuiraju svakog uličnog dilera u Crnoj Gori, poručio je načelnik Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga Milutin Popović.

On je kazao da službenici tog Odsjeka, u sklopu planskih aktivnosti sektora kriminalističke policije, u koordinaciji sa službenicima jedinica za borbu protiv droge sprovode niz operativno-taktičnih mjera i radnji u cilju sprječavanja ulične prodaje droge.

“Kontinuitet u tom radu smo nastavili i ove godine, odnosno intenzitet rada je jači i službenici Uprave policije, odnosno Odsjeka su odlučni da izađu na kraj sa tom pojavom, odnosno da procesuiraju svakog uličnog dilera u Crnoj Gori”, rekao je Popović agenciji MINA.

On je kazao da su, prošle godine imali 68 odsto više otkrivenih i procesuiranih djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na 2017. godinu.

“Službenici Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droge su u periodu od početka godine do maja otkrili 66 krivičnih djela vezano za zloupotrebu opojnih droga, i podnijeli 55 krivičnih prijava protiv 66 osoba zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, precizirao je Popović.

Takođe, u navedenom periodu službenici Odsjeka su otkrili 307 prekršaja i podnijeli 312 prekršajnih prijava protiv isto tolikog broja osoba.

“U tom periodu u 358 pojedinačnih zapljena, službenici Uprave policije su zaplijenili jednu tonu i 60 kilograma opojne droge”, dodao je Popović.

On je, odgovarajući na pitanje o saradnji sa Javnom ustanovom Kakaricka gora, s obzirom na to da neki navode da zgrade nijesu obezbijeđene, rekao da sarađuju u domenu onoga što je spoljni uticaj na tu instituciju.

“Svakako, od ovlašćenih osoba iz te institucije imamo upozorenja na eventualnu opasnost od unošenja neke psihoaktivne supstance”, naveo je Popović.

Međutim, kako je rekao, ta institucija ima 24-satno obezjeđenje kako fizičko, tako i tehničko, pa su rizici od unošenja tih supstanci u tu instituciju svedeni na minimum.

Popović je, govoreći o saradnji sa sudskim organima, saopštio da je ona izuzetno dobra.

“Saradnja zavisi od kvaliteta rada policije, odnosno tužilaštva, od akata odnosno zahtjeva koje upućujemo prema sudu, tako da tu nijesmo imali problema”, objasnio je Popović.

U prilog tome, kako je dodao, kvalitet tog rada se ogleda i u prihvatanju krivičnih prijava.

“Odnosno, nemamo slučajeva odbacivanja krivičnih prijava kada služenici Uprave policije odnosno Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotreba droga podnesu neku krivičnu prijavu”, zaključio je Popović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com