Vuković u MZ „Kruševac“ i „13. jul“: Građani da budu partneri gradske uprave - Volim Podgoricu

Vuković u MZ „Kruševac“ i „13. jul“: Građani da budu partneri gradske uprave

„Smjernice za razvoj ovog dijela grada biće vaše sugestije i zato vam predlažem da što više koristite mjesne zajednice kako biste usmjerili svoje zahtjeve ka gradskoj upravi“, poručio je gradonačelnik Glavnog grada Podgorica dr Ivan Vuković građanima iz mjesnih zajednica „Kruševac“ i „13. jul“, na sastanku koji je sinoć održan u prostorijama MZ „Kruševac“. Gradonačelnik je naglasio da je riječ o vjerovatno najreprezentativnijim djelovima Podgorice, ali da uvijek ima nešto čime se ta reprezentativnost može unaprijediti i kao primjer naveo uloženih više od pola miliona eura u ove djelove grada, koji su dobili preko tri kilometra novoasfaltiranih saobraćajnica, novi park u kojem se nalazi spomenik slovenačkom pjesniku Francu Prešernu, sređen prostor oko Sportskog centra Morača, ali i da je ostalo dosta posla.

„Radićemo djelimičnu rekonstrukciju ulice Svetozara Markovića u dužini od 200 metara, sređivanje makadama u ulici Vasa Raičkovića, presvlačenje asfalta od Kapital plaze prema Delta sitiju, nastavak ulice Baku kroz Tološku šumu nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa, novo igralište sa dvorišne strane ulice Svetozara Markovića…“, kazao je Vuković.

On je naglasio da poseban problem za sve gradske službe predstavljaju vandali koji u javnim prostorima uništavaju ono što je imovina svih građana Glavnog grada. Vuković je kao primjer naveo dječja igrališta, od kojih svako košta između 12 i 15 hiljada eura, ali zbog stalnog uništavanja mobilijara gradske službe moraju da ulažu dodatni novac u obnovu, pa se tako smanjuje mogućnost za izgradnju novih igrališta.

„Želimo partnerski odnos sa vama. Želimo da nam pomognete tako što ćemo na vašu sugestiju uvijek izaći na teren, radićemo kako nam se sugeriše u mjeri mogućeg, ali taj rad neće imati dugoročni efekat ako nam se ne pomogne na ovaj način, ako ne budemo čuvali to što budemo zajedno radili i ako se društvena zajednica ne uključi u većoj mjeri. Pozivam vas da budete partneri gradske uprave, jer Podgorica pripada svima nama“, zaključio je gradonačelnik.

Vuković je na sastanku u MZ „Kruševac“ i „13. jul“ upoznao građane sa tekućim investicionim ciklusom od 200 miliona eura ulaganja u kapitalne infrastrukturne projekte u Glavnom gradu, među koje spadaju postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, jugozapadna obilaznica, donjogorički bulevar, ugradnja led rasvjete, izgradnja doma za stare, bulevar prema Zeti, vrtić na Starom Aerodromu, srednja stručna škola u Golubovcima, zgrada Gradskog pozorišta, zapadna obilaznica, bulevar između Podgorice i Danilovgrada, novi bulevar u Gornjoj Gorici, bulevar prema Tuzima, rekonsturkcija starog puta ka Danilovgradu, izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona, proizvodnja električne energije iz biogasa i mnogi drugi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com