CRNOGORSKI AUTO-PUT JE KINESKA ZLATNA KOKA: Otkrivene nove povlastice koji kompanija CNBC dobija od države - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI AUTO-PUT JE KINESKA ZLATNA KOKA: Otkrivene nove povlastice koji kompanija CNBC dobija od države

Glavni izvođač radova na autoputu, kineska kompanija CRBC od maja 2015. godine, pa do danas oslobođena je od plaćanja 24 miliona evra za carinu i akcizu, pokazuju podaci Uprave carina.

Iz resora koji vodi Vladan Joković, Danu su nedavno dostavljeni podaci u vezi sa carinama i akcizama za 2018. i deo 2019. godine, dok su im prošle godine proslijedili podatke za preostale tri godine.

Iz Uprave carina su pojasnili da je Zakonom o autoputu Bar-Boljare, članom 21, propisano oslobođenje od plaćanja carine na uvoz građevinskog materijala namenjenog za izgradnju autoputa, opreme namjenjene za ugradnju u objekte autoputa i za izgradnju autoputa i postrojenja namjenjena za izgradnju autoputa.

“Pravo na oslobođenje od plaćanja carine na uvoz građevinskog materijala, opreme i postrojenja ima izvođač radova na izgradnji autoputa, što znači da su samo ove tri grupe proizvoda, prilikom njihovog uvoza od strane izvođača radova, su oslobođene plaćanja carine. Za sve ostale proizvode carina se obračunava po propisanoj stopi za odnosni proizvod. Napominjemo da se PDV za sve proizvode, pa i gore navedene, koju uvozi izvođač radova obračunava po stopi od nula odsto (član 16 istog zakona), uz propisani uslov podnošenja kontrolne markice koju izdaje Poreska uprava”, pojasnili su iz Uprave carina.

 

Seebiz

2 komentara

  1. Spot on with this write-up, I actually feel this site needs a lot more consideration. I’ll more likely be once more to see much more, thank you that information.

  2. I picture this may well be various upon the written content material? in spite of this I nonetheless consider that it usually is appropriate for just about any form of topic subject matter, as a result of it could continuously be pleasurable to resolve a heat and pleasant face or possibly listen a voice whilst initial landing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com