„Imam metak za tebe, zaklaću te ako mi ne daš 100.000 eura” - Volim Podgoricu

„Imam metak za tebe, zaklaću te ako mi ne daš 100.000 eura”

Apelacioni sud je odlučio da Kotoranin V.V, koji se sumnjiči da je od sugrađanina R.J. pokušao da iznudi 100.000 eura, ostane u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela, prenosi Dan.

Nakon podizanja optužnice, sud mu je produžio pritvor, na šta se žalio njegov branilac, ali je Apelacioni sud odbacio tu žalbu kao neosnovanu.

V.V. se tereti da je krivično djelo počinio 6. marta. Kotoranin R.J. je tog dana oko 23 časa otišao kući iz svog restorana koji se nalazi u Nikšiću. Nakon izvjesnog vremena čuo je neku viku, a radnica Z.D. mu je rekla da neko lupa sa strane od kuće. Kako je u tom momentu nestala struja, morao je pomoću telefona da osvjetljava prostor, a odmah je pozvao policiju. Začuo je udarce iz pravca prozora, zbog čega je zaključio da neko gađa i pokušava da slomi prozor. Uzeo je veći kuhinjski nož, kada je u blizini prozora primijetio V.V, kojeg je jednom prije toga vidio.

“R.J. je ispričao da je V.V. počeo da viče na njega, vrijeđajući ga i govoreći mu „imam metak za tebe” i „zaklaću te ako mi ne daš 100.000 eura”. R.J. ga je pitao da li je to neki reket, a okrivljeni je rekao da jeste.

V.V.mu je potom kazao: „Do 28. marta mi moraš dati 100.000 eura, sad da mi daš sve što imaš novca kod sebe, a do 1. aprila moraš da se iseliš iz objekta i sa imanja skroz, jer ću te, ako to ne uradiš, ubiti”. R.J. je obećao okrivljenom da će mu novac dati sjutradan, kad ga podigne sa računa, a on mu je zaprijetio da će, ako mu ne da pare, sa brda pucati iz pištolja zapaljivim metkom i zapaliti mu restoran”, piše u optužnici.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com