PREOKRET U SLUČAJU TROSTRUKOG UBICE?! Policija intenzivno traga za Jankovićem! A sada se sumnja da je počinio još jedno UBISTVO! - Volim Podgoricu

PREOKRET U SLUČAJU TROSTRUKOG UBICE?! Policija intenzivno traga za Jankovićem! A sada se sumnja da je počinio još jedno UBISTVO!

Ni traga ni glasa od brutalnog ubice koji je prije četiri dana macolom ubio ženu i njene roditelje u novosadskom naselju Telep. Vulkanizer Goran Janković (37), naočigled svoja dva sina, od tri i 10 godina, macolom je ubio ženu Mirjanu (32), tasta Branislava (63) i taštu Nadu (57) Pajić i posle toga kao u zemlju da je propao!

Policija

 

Policija intenzivno pretražuje dunavski nasip od Novog Sada do Veternika, Futoga i Begeča zbog sumnje da je ubica posle monstruoznog zločina izvršio samoubistvo! Istovremeno, eliminacijom mogućih jataka, koji trostrukom ubici mogu da pruže utočište, policija pokušava da mu uđe u trag.

– Kuća u Ulici Petefi Šandora 156 b u kojoj se dogodio stravičan zločin, kao i kuća u Veterničkoj 51, u kojoj je živio Goran pod budnim su okom policije. Širom Novog Sada i okoline raspoređeni su policajci spremni za akciju hapšenja ukoliko bude otkriveno skrovište ubice. Dignut je na noge čitav policijski korpus, a angažovane su i kolege iz okolnih mjesta koja pripadaju policijskoj Upravi Novi Sad – kaž izvor blizak istrazi.

Moguće je da je digao ruku na sebe kada je shvatio šta je uradio, kao i da mu za to prijeti 40 godina robije! To je jedan od mogućih scenarija, mada postoji mogućnost da je ilegalno prešao granicu i da se krije kod rodbine ili prijatelja u Hercegovini, odakle je rodom – priča izvor.
Autonomni ženski centar povodom ovog slučaja izražava sumnju u obučenost zaposlenih u nadležnim institucijama da pravilno procjene rizike i prave razliku između niskog i visokog stepena rizika. Dvije nedelje pre ove tragedije Mirjana je zajedno s djecom napustila Gorana i prijavila ga za nasilje. Njemu je tada izrečena zabrana prilaska i kontakta, a podnijeta je i krivična prijava za nasilje u porodici.

 

– Da li je u ovom slučaju bio procjenjen visok rizik od nastupanja smrtnog ishoda nasilja? Ako jeste, zašto nadležne institucije nisu pritvorile nasilnika, već su se oslonile na mjere iz Zakona o spriječavanju nasilja u porodici, koji treba primenjivati preventivno u slučajevima niskog rizika? Da li je policija prilikom procene rizika imala u vidu činjenicu da osumnjičeni ima prijavu za ilegalno posedovanje oružja i da li mu je to oružje oduzeto? Ako u ovom slučaju nije procenjen visok rizik od smrtnog ishoda nasilja, zašto nije? Ovaj slučaj, kao i drugi slični, ponovo pred nas stavlja pitanje o tome da li su zaposleni u nadležnim institucijama obučeni da valjano procjene rizike i da prave razliku između niskog i visokog stepena rizika? – samo su neka od pitanja Autonomnog ženskog centra, koji je nadležnim ministarstvima predlagao formiranje ekspertske radne grupe koja bi doprinijela da broj zločina bude smanjen.

 

– Na osnovu analize svakog konkretnog slučaja zločina, motivisanog mržnjom prema ženama, stručna grupa bi utvrdila gde su učinjeni propusti i dala preporuke za postupanje nadležnih institucija, kako bi se sprečilo da druge žene budu ubijene! – kaže Aleksandra Nestorov iz Autonomnog ženskog centra.
– Godinama ukazujemo na važnost adekvatne procene rizika. Istraživanja potvrđuju da ljubomora nasilinika, odluka da žrtve napuste muža ili partnera, kao i posedovanje oružja višestruko povećavaju rizik od ubistava žena. Reagujte pre zločina, ne posle! – upozorava Vedrana Lacmanović iz Autonomnog ženskog centra.
Kuća porodice Pajić u ulici Petefi Šandora u Novom Sadu zavijena je u crno. Rođaci Pajića još ne znaju kada će Mirjana, Branislav i Nada biti sahranjeni, jer su njihova tijela još na obdukciji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com