Home / NOVOSTI / Hronika / TEŽAK ZLOČIN: Policija traži ubicu na ove tri lokacije
Ilustracija

TEŽAK ZLOČIN: Policija traži ubicu na ove tri lokacije

Goran je zlostavljao suprugu i od nje se dva puta rastajao – odmah po rođenju prvog sina i sada 10. maja

Prošla su tri dana od monstruoznog zločina u Novom Sadu, a Goran Janković (37) koji je osumnjičen da je naočigled svoja dva maloljetna sina macolom ubio suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić, još nije pronađen i uhapšen, ali se, kako saznajemo, oko njega “steže obruč”.

Policija obezbjeđuje kuću u ulici Petefi Šandora 156b u kojoj se dogodio stravičan zločin, kao i kuću u Veterničkoj ulici broj 51 u kojoj je živio Goran, a jake policijske snage vidljive su širom grada i u okolini.

Kako “Blic” nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, metodom eliminacije potencijalnih jataka koji bi mogli da skrivaju trostrukog ubicu polako se steže obruč.

– Čitav policijski korpus dignut je na noge, a angažovane su i kolege iz policijskih stanica iz okolnih mjesta koja pripadaju policijskoj Upravi Novi Sad. Veliki broj policajaca radi na ovom slučaju i dobijaju samo par sati za odmor pa se vraćaju na teren. I policiji i javnosti je u interesu da se ovaj slučaj što prije riješi. Svi su maksimalno skoncentrisani na to da se trostruki ubica što pre pronađe – ističe sagovornik.

Goran Jankovic

Goran je ubio ženu i njene roditelje, Foto: Facebook/Goran Jankovic

Dodaje i da se intenzivno pretražuje teren na potezu dunavskog nasipa od Novog Sada do Veternika, Futoga i Begeča jer postoje određene indicije da je možda izvršio samoubistvo.

-Praksa je pokazala da u najvećem broju slučajeva takvi ljudi nakon što shvate šta su uradili sami sebi oduzmu život. Ističem, ne znači nužno da se to sada desilo. To je samo jedan od mogućih scenarija kako bi ova tragedija mogla da se završi – ispriča o je ranije juče izvor za Telegraf.rs.

Kako navodi izvor Blica dalje, sudeći prema Goranovom dosijeu, protiv njega su već podnošene prijave za nasilje u porodici i za ilegalno posedovanje municije, ali tada nije utvrđeno da je oružje i posjedovao.

– Ne znamo da li ga je u međuvremenu nabavio. Legalno sigurno nije – priča naš izvor.

Goran Jankovic

Goran ima dvojicu sinova, Foto: Facebook/Goran Jankovic

KOMŠIJE I DALJE U ŠOKU

Komšije porodice Pajić u ulici Petefi Šandora i dalje u nevjerici i spuštene glave prolaze pored kuće zavijene u crno. Rođak Pajića kaže nam da još ne znaju kada će biti sahranjeni Mirjana, Branislav i Nada, jer su im tijela još na obdukciji.

– Desila se stravična stvar. Nadamo se da će se brzo sve završiti, da će Gorana uhapsiti i da će nam vratiti tijela Mirjane, Branislave i Nade kako bi ih dostojanstveno sahranili. A rana će zauvek ostati – priča nam rođak porodice Pajić.

Ogorčen, dodaje da je za cijelu porodicu možda najbolje da policija Gorana pronađe mrtvog.

– Možda je užasno što to kažem, ali zaista smatram da je najbolje da se negde ubio te da ga zato ne mogu pronaći. Ako je živ, pa kada ga uhapse i krenu suđenja, to će se pretvoriti u pravu psihičku torturu za porodicu i sve koji sa njima saosećaju. A o deci da ne pričam. Dovoljno je to što će morati da žive sa činjenicom da im je otac ubio majku, babu i dedu – priča on.

Goran Jankovic

Žena ga je dva puta ostavljala, Foto: Facebook/Goran Jankovic

DJECA SE OPORAVLJAJU OD ŠOKA

Kako kaže, deca se još oporavljaju od šoka, ali su bolje. Uzda se u pomoć preostale porodice koja im, dodaje, pruža neophodnu podršku i puno ljubavi.

Kako saznaje “Blic”, dječaci koji su bili svedoci zločina trenutno se nalaze sa ujakom i ujnom, a rođaci i prijatelji porodice Pajić nadaju se da će preboleti tragediju i da će ostati kod ujaka i ujne. Stručnjaci Centra za socijalni rad kažu da je u najboljem interesu te dece da ostanu u svojoj porodici.

– Prilikom tako strašne tragedije i nesreće prvog koga se stariji sin setio da pozove u pomoć jeste ujak i mislim da to samo po sebi govori o tome kakav oni imaju odnos. Nije to bio komšija, kućni prijatelj ili bilo koji drugi član porodice. Naravno da stručnjaci Centra za socijalni rad prate ovaj slučaj i učinićemo sve da tu djecu maksimalno zaštitimo. Kada se dese ovakve tragedije obično neko iz porodice bude imenovan za staratelja i u takvim slučajevima nema potrebe za usvojenjem, jer mi tu decu onda ni ne stavljamo na listu za usvajanje niti za smeštaj u hraniteljske porodice – kažu u Centru za socijalni rad.

Naravno, kako ističu, ti članovi porodice koji prime decu preminulih rođaka takođe idu na sigurnosne i druge provere, a nadležne institucije i država su tu da im, ukoliko je to potrebno, pruže i finansijsku podršku poput onih koji dobiju status hraniteljske porodice.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad

Deca trenutno žive kod ujaka i ujne, Foto: Facebook/Goran Jankovic

SIN NIJE HTIO DA GA VIDI

Podsjetimo, Goranu Jankoviću je 11. maja ove godine Osnovni sud u Novom Sadu izrekao mjeru zabrane pristupa Mirjani jer ga je ona dan prije prijavila policiji zbog nasilja u porodici.

Oni su bili u braku desetak godina i Mirjana se sa djecom vratila roditeljima 10. maja ne želeći više da se pomiri sa njim te je on preko zajedničkih prijatelja pokušavao da ipak stupi sa njom u kontakt.

Čak je išao kod starijeg sina u školu, ali ga je ovaj prijavio učiteljici i rekao da ne želi da ga vidi.Ubici je učiteljica zapretila da će pozvati policiju ukoliko ne ode iz škole i on je to učinio bez svađe i prepirki.

BIO JE DOBAR KOLEGA

Jedan Goranov kolega kaže da se slijedio kada je čuo strašne vijesti i da i dalje ne može da poveruje da je Goran to mogao da učini jer je djelovao kao sasvim normalan čovjek.

Goran Jankovic

Za Goranom policija i dalje traga, Foto: Facebook/Goran Jankovic

– Mi majstori često sarađujemo jedni sa drugima. Ja sam mehaničar i kada me neko upita za vulkanizera, ja sam ga uvijek upućivao na Gorana. Isto je bilo i obrnuto. Oduvijek smo imali dobru saradnju i nikada ništa nije ukazivalo na to da je agresivan ili bilo šta drugo. Delovalo mi je da ima skladan brak o kome istina nije nikada pričao. Ni mušterije koje sam slao kod njega nisu se bunile, tako da smo nastavili saradnju – priča za “Blic” Jankovićev kolega.

Podsjetimo, prvi rezultati istrage do kojih je došao “Blic” pokazali su da je trostruki ubica svojim automobilom došao u porodičnu kuću Mirjaninih roditelja sa namjerom da se obračuna sa njom.

– Izgleda da je Goran Janković zločin počinio sa umišljajem jer je u kuću Mirjaninih roditelja došao sa macolom koju je ili ponio iz radionice ili ju je držao u kolima pošto je bio vulkanizer. Pretpostavlja se da je Branislav pokušao da ga spriječi u namjeri da napadne Mirjanu koja je u to doba još spavala te da je stradao kao “kolateralna šteta”, a isti je slučaj i sa Nadom za koju se pretpostavlja da ju je Goran poslednju usmrtio. Verovatno je i ona priskočila u pomoć suprugu i ćerki te je Goran svoj bes iskalio i na njoj – kaže za “Blic” izvor iz policije.

Prema pisanju medija, Goran je zlostavljao suprugu i da se od nje dva puta rastajao – odmah po rođenju prvog sina i sada 10. maja. 

(Telegraf.rs/Blic)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com