TUŽILAŠTVO U PRIŠTINI PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV PODGORIČANINA: Miloševića i ekipu terete za sedam djela - Volim Podgoricu

TUŽILAŠTVO U PRIŠTINI PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV PODGORIČANINA: Miloševića i ekipu terete za sedam djela

Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Podgoričanina Marija Miloševića, koji se u Crnoj Gori sumnjiči za saučesništvo u ubistvu Radomira Đuričkovića. Osim Miloševića, optužnim aktom obuhvaćeni su i njegovi prijatelji koji su lišeni slobode kada je uhapšen i taj Podgoričanin, kojem su lisice na ruke stavljene po potjernici Crne Gore. Optužnica je podignuta i protiv Đorđa Pavićevića, koji je uhapšne sa Miloševićem, nekoliko dana nakon bjekstva iz bolnice u Dobroti, gdje se nalazio po presudi Višeg suda u Podgorici. Optuženi su i državljanin Srbije Strahinja Danković i Laureta Ziba sa Kosova. Prema navodima kosovskih medija, na teret im je stavljeno sedam krivičnih djela.

Kako prenosi portal „indeksonline”, tužilac Armend Hamiti optužnicu je obrazložio na 15 stranica, a četvoro optuženih tereti za krivična djela posjedovanje oružja, neovlašćeno posjedovanje narkotika, legalizacija lažnog sadržaja, teška tjelesna povreda, kupovina i posjedovanje narkotika, falsifikovanje dokumenata i neotkrivanje krivičnih djela ili njihovih počinilaca.

Datum Miloševićevog izručenja Crnoj Gori, gdje mu se sudi zbog dva ubistva i otmice, i dalje nije poznat.

Milošević je uhapšen sredinom juna prošle godine. U društvu s njim bio je u Pavićević. Odmah nakon toga, slobode su lišeni i Danković i Ziba, koji su bili s njima u društvu i koji su im pomagali u skrivanju. Šest krivičnih djela koja su im stavljena na teret, a tiču se narkotika, oružja i falsifikovanih dokumenata, otkriveno je prilikom hapšenja. Sedmo djelo, odnosno nanošenje teških tjelesnih povreda, odnosi se na Miloševića. Ovim optužnim aktom obuhvaćen je događaj iz zatvora u Prištini, kada je Milošević pretukao zatvorenika iz Srbije Miću Uroševića, zvanog Četnik.

Nakon hapšenja u Prištini, Milošević je u svojstvu svjedoka saslušan i u istrazi o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu. Ipak, njegov iskaz nije pomogao u rasvjetljavanju tog zločina.

Odmah nakon hapšenja, Milošević je redovno punio stupce crne hronike kosovskih medija. Osim krivičnih djela za koja je optužen, veliku pažnju javnosti privukao je i njegov pokušaj bjekstva iz zatvora. Nakon svega mjesec dana od hapšenja, on je skovao plan kako da pobjegne. Zbog toga je kosovska policija početkom novembra uhapsila službenika zatvora u Prištini Stefana Veličkovića i zvaničnika Ministarstva za dijasporu Petrita Mustafu, koji su osuđeni jer su pomagali Miloševiću u planiranju bjekstva. Veličković je u periodu od jula do avgusta od zvaničnika Ministarstva za dijasporu Petrita Mustafe uzeo 3.000 eura mita i dva mobilna telefona. Sve to je uradio kako bi telefone dodao Miloševiću da bi on mogao da ostvari komunikaciju sa Mustafom da bi dogovorili bjekstvo. Veličković i Mustafa priznali su krivicu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com