Home / NOVOSTI / Hronika / INCIDENT U ZATVORU: Zatvorenik drugog zatvorenika polio vrelim uljem

INCIDENT U ZATVORU: Zatvorenik drugog zatvorenika polio vrelim uljem

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija je prije dva dana došlo do novog incidenta, kada je zatvorenik R.B, navodno, vrelim uljem polio robijaša D.K. Oni su, prema saznanjima „Dana”, smješteni u paviljonu A Kazneno-popravnog doma, gdje je i došlo do incidenta.

Uprava spuškog zatvora je za incident saznala od drugih robijaša. Naime, kada je došlo do sukoba između D.K. i R.B. nastala ja galama i gužva. Kada su komandiri stigli, D.K. je već bio poliven vrelim uljem, ali nije želio da prijavi događaj. Navodno, njih dvojica su se verbalno sukobila kada je R.B. uzeo posudu u kojoj je bilo zagrijano ulje i polio D.K. Ostali robijaši su odmah razdvojili zavađene zatvorenike, a ubrzo su stigli i službenici zatvora.

O događaju je obaviještena policija, kao i tužilac. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdili svi detalji tog događa i eventualna krivična odgovornost zatvorenika R.B.

“Dana 26.5.2019. godine operativnim radom u organizacionoj jedinici Kazneno-popravni dom Podgorica, službenici obezbjeđenja došli su do nepotvrđenog saznanja da je između zatvorenika D.K. i još jednog zatvorenika došlo do sukoba. U cilju utvrđivanja svih okolnosti, iako je gore navedeni zatvorenik odbio da prijavi navedeni sukob, pristupilo se prikupljanju obavještenja od strane lica za koja se sumnja da su učestvovala u navedenom događaju. S tim u vezi, nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u koordinaciji sa službenicima Uprave policije OB Danilovgrad, preduzimaju radnje i mjere iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja postojanja odgovornosti ovih lica. Zatvorenik D.K. je pregledan od strane zatvorskog ljekara”, kazali su „Danu” iz Službe za odnose sa javnošću ZIKS-a.

U poslednje vrijeme smanjio se broj incidenata u zatvoru, jer je direktor ZIKS-a Milan Tomićpodigao bezbjednost na viši nivo. Povećana je kontrola kako zatvorenika, tako i osoba koje im dolaze u posjetu i učestali su pretresi po sobama, ali i tokom šetnji. Službenici spuškog zatvora su u više navrata u blizini ograde objekta uočili sumnjive osobe koje su spriječili da zatvorenicima dostave nedozvoljene predmete ili narkotike.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com