ŠVERC KOKAINA: Osmajiću i podoficiru Radenoviću produžen pritvor - Volim Podgoricu

ŠVERC KOKAINA: Osmajiću i podoficiru Radenoviću produžen pritvor

Radomiru Osmajiću iz Tivta i Dušku Radenoviću, podoficiru, koji se terete za šverc 60 kilograma kokaina  pronađenog na školskom brodu „Jadran”, produžen je pritvor za dva mjeseca, piše Pobjeda.

Osmajićev branilac, advokat Ratko Pantović, potvrdio je za Pobjedu da je pritvor produžen njegovom branjeniku i da nije izjavio žalbu na tu odluku jer hoće da se upozna sa kompletnim spisima predmeta. Nakon pronalaska droge, osim Osmajića i Radenovića, među uhapšenima se našao Miloš Kulić, stariji vodnik Vojske Crne Gore, dok se za Vladimirom Račićem i Dejanom Rovčaninom traga.

Specijalno tužilaštvo je Rovčanina i Račića označilo kao vođe te kriminalne grupe, dok se Radenović, Kulić i Osmajić terete da su članovi. Osmajić se pred tužiocem branio ćutanjem, za razliku od Kulića koji je priznao krivično djelo.

Kulića istražitelji terete da je čuvao kokain Osmajiću u kasarni, dok se Radenović sumnjiči da je unio drogu na brod.

Iz tužilaštva su ranije ustvrdili da podnošenjem prijava protiv pet osoba nije stavljena tačka na istragu šverca kokaina vrijednog pet miliona. Istražitelji provjeravaju ko je sve umiješan u šverc kokaina i ko je nalogodavac posla. Vještačenjem je utvrđeno da je čistoća zaplijenjenog kokaina veća od 80 odsto, a na brodu „Jadran” pronađena su i dva komada vatrenog oružja sa obrisanim serijskim brojevima, kao i veća količina municije. Osim 60 kilograma kokaina, pretresom na drugoj lokaciji pronađeno je 150 grama te droge i još jedan komad vatrenog oružja.

Djelovanje ove grupe, kako se sumnja, planirano je „na duži vremenski period u međunarodnim razmjerama“. Brod ,,Jadran” je 19. aprila u podne trebalo da krene na planirano krstarenje, ali nije isplovio jer je crnogorska vojna policija zaplijenila kokain i spriječila dalje krijumčarenje.

 

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com