NEĆE DA RADE ZA 300 EURA: Crnoj Gori nedostaje sezonskih radnika, a ljeto je na pragu! Herceg Novi baš u problemu! - Volim Podgoricu

NEĆE DA RADE ZA 300 EURA: Crnoj Gori nedostaje sezonskih radnika, a ljeto je na pragu! Herceg Novi baš u problemu!

Hotelijeri i ugostitelji u Herceg Novom imaju i ove turističke sezone problem da nađu kvalitetne i obučene kuvare, konobare, šankere, poslastičare i pomoćne radnike – sobarice čistačice, saopštio je Biro rada Herceg Novi.

I ove godine mladi odlaze na rad u inostranstvo, poslednjih godina popularna je Malta, a u Crnoj Gori će raditi ugostiteljski i hotelski radnici iz okruženja.

Na evidenciji Biroa rada nema nezaposlenih koji bi odgovarali profilima koji traže poslodavci. Od 19 konobara sa evidencije Biroa većina su teže zapošljiva lica, koja su ušla u šestu ili sedmu deceniju života, a slično je i sa 16 kuvara od kojih je većina pred penzijom. Sve je teže naći pomoćne radnike, nedostaju sobarice i spremačice.

 

“Više mi se isplati da se dogovorim o čišćenju apartmana na “crno”, nego da sezonski radim za 300 eura. Na taj način zaradim duplo veću platu”, kaže S. I. koja želi da ostane anonimna, javlja Boka Njuz.

 

Sličan problem imaju i Hrvatska, Grčka, pa čak i zemlje koje nisu prvenstveno turističke, kao Njemačka.

2 komentara

  1. Kakav vam je ovaj naslov aman? Pa ko bi normalan radio (sezonski posao) za 300 eura pa sve da uz to ide smjestaj i ta mrcna hrana. Sezonski poslovi su oder a taj oder treba lijepo i da se plati pa da vidite kako se nebi radilo i to sa voljom. Niko nebi isao na Maltu pored ovolikog mora i posla u Crnoj Gori.
    Zivjela ona stara koliko para toliko i muzike u ovom slucaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com