OBJAVLJENA IMENA PODGORIČANA: Glavni grad nije uručio 28.882 poreska rješenja - Volim Podgoricu

OBJAVLJENA IMENA PODGORIČANA: Glavni grad nije uručio 28.882 poreska rješenja

Uprava lokalnih javnih prihoda objavila je na internet stranici Glavnog grada javna obavještenja za sve poreske obveznike kojima nijesu uručena rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnost za 2018. godinu.  U pitanju je 28.882 javna obavještenja u kojem je za svakog vlasnika nepokretnosti ponoosob naznačeno ime i prezime, adresa kao i obavještenje da u roku od deset dana dođu u Upravi lokalnih javnih prihoda i lično izvrše uvid u poresko rješenje, piše Dan.

Među onima kojima Uprava lokalnih javnih prihoda nije uručila poreska rješenja su između ostalih vlasnici nepokretnosti u Koćima, Goričanima, Berislavcima, Doljanima, Gornjim Vranićima, sa Zabjela, Kržanje, Radovča, iz Tuzi… Pojedinim vlasnicima, u zavisnosti, od broja nepokretnosti napisano je isto toliko javnih obavještenja.

U javnim obavještenjima okačenim na sajtu Glavnog grada, Milan Šupić, direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, je objasnio zbog čega su se odlučili na ovakav korak.

“Uprava lokalnih javnih prihoda Glavnog grada, shodno članu 87 Zakona o upravnom postupku, vrši dostavljanje javnim obavještavanjem rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2018. godinu od 30. aprila 2018. godine. Budući da dostavljanje predmetnog akta nije bilo moguće izvršiti na jedan od načina propisanih članova 84 i 85 Zakona o upravnom postupku, ova Uprava vrši dostavljanje akta javnim obavještavanjem, odnosno njegovim objavljivanjem na oglasnoj tabli Uprave, na internet stranici Glavnog grada i na portalu eUprave”,  navode u obavještenju.

Kako obavještavaju iz Uprave lokalnih javnih prihoda dostavljanjem javnim obavještavanje smatra se izvršenim po isteku roka od deset dana od dana objavljivanja.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com