PODGORICA Čedo Popović: Spreman sam da vratim zemljište - Volim Podgoricu

PODGORICA Čedo Popović: Spreman sam da vratim zemljište

Čedomir Popović, vlasnik “Carina”, svjedočeći danas u Višem sudu u Podgorici u nastavku suđenja bivšem gradonačelniku Opštine Podgorice Miomiru Mugoši, kazao je da je spreman da vrati opštini zemljište koju je kupio, ukoliko je opština oštećena, a njemu da se vrati novac koji je platio.

Prema navodima optužnice, Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju,,Carine“.

Mugoša (DPS) se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine. Bivši gradonačelnik se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura.

“Još 07. maja 2012. godine u pismenoj formi sam tražio da se raskine ugovor i da mi Opština vrati novac. Pored parcwele koju sam ja kupio, na javnoj licitaciji je plaćen kvadrat zemljišta na Starom aerodromu po cijeni od 87 eura. Ne može kvadrat zemlje na tom dijelu da košta više nego kvadrat stana. Tamo sam planirao da gradim market, na parceli od 3.300 kvadrata koju sam kupio još 2002. godine, ali taj posao još nije realizovan. Najviše je izgubio Glavni grad, za neplaćene komunalije i nova radna mjesta. U tom, dijelu ima jošp 50 do 100 parcela na kojima ništa nije izgrađeno”, kazao je Čedomir Popović.

U optužnici se navodi da je Mugoša “od 25. jula 2007. do 8. maja 2012, kao službeno lice i javni funkcioner – gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

“Postupajući suprotno službenim interesima i interesima glavnog grada i to Zakona o građevinskom zemljištu, protivno odluci Skupštine opštine donio je odluku od 30. avgusta 2007. o prenosu prava na zemljište preduzeću “Carine” za 165 eura po metru kvadratnom, neposrednom pogodbom”, piše u optužnici. Na taj način, dodaje se, pribavio je “Carinama” korist od 6.723.194, 85 eura, a Opštini Podgorica štetu u istom iznosu.

Vijesti

2 komentara

  1. I’m impressed, I have to admit. Truly rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. Your notion is outstanding; the pain is an element that not enough folks are speaking intelligently about. My business is happy that I stumbled across this in my search for something regarding this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com