Slavko Brnović tvrdi: Maltretirali su moju supigu Snežanu, nisu mi dali u Hitnu da je odvezem - Volim Podgoricu

Slavko Brnović tvrdi: Maltretirali su moju supigu Snežanu, nisu mi dali u Hitnu da je odvezem

 

Kotoranin Slavko Brnović tvrdi da su cetinjski policajci prije nekoliko dana bezrazložno maltretirali njegovu suprugu Snežanu, ne dozvoljavajući joj da lošeg zdravstvenog stanja ode do Hitne pomoći.

Rekao je da se njegovoj porodici policija sveti zbog nekoliko prigovora koje je iznosio na račun te institucije i aktuelnog rukovodioca Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Igora Popovića.

Iz Uprave policije, međutim, tvrde da postupaju u skladu sa Zakonom i da su isto činili i 22. maja kada je privremeno oduzet “audi A6” u kom je kao suvozač bila Brnovićeva supruga Snežana.

“A kojim je u prethodnom periodu, shodno saznanjima, upravljalo i bezbjednosno interesantno lice S.B (ne radi se o Slavku Brnoviću iako su isti inicijali), radi provjera i kriminalističke obrade”, objasnili su iz policije. Brnović je istakao da je tog dana zamolio komšiju Milenka Kažića da iz Barutane, gdje imaju kuću, odveze njegovu suprugu Snežanu Brnović u Kotor na kontrolu i da ih je cetinjska policija zaustavila u povratku.

“Rekli su im pođite za nama, vozilo je neispravno. Supruga me je zvala i rekla što se dogodilo, zbog čega sam i ja pošao u OB Cetinje. Inspektor Tomković mi je rekao da imaju operativnu informaciju da je automobil neispravan i da su moju suprugu i našeg komšiju priveli zbog uzimanja izjava. Međutim, Kažića nijesu pitali ništa o automobilu, nego su ga ispitivali o mojoj porodici – gdje živimo, sa kim, ko nas posjećuje… Moju suprugu su prvo pitali hoće li im dati broj telefona člana naše porodice i reći im gdje je. Tada sam im rekao da nisu zaustavili Kažića i moju suprugu zbog automobila starog 21 godinu, već kako bi dobili informacije o članu naše porodice i da je to maslo Igora Popovića koji je ranije bio načelnik u Kotoru, i čiji su rezultati najveći broj ubistava u tom gradu ikad. Zbog toga su ga smijenili, a on od tada proganja mene i moju porodicu”, kazao je on.

Tvrdi da je tada njegovoj ženi pozlilo i da je tražio da je odvede u Hitnu, što mu nisu dozvolili.

“Rekao sam im – ostavljam vam i ovaj auto i ličnu kartu i sve, samo da me puste da odvedem ženu do Hitne, jer drhti i loše joj je. Tražili su da ide u pratnji policajca, kao da je neki ratni zločinac, ili da je ubila nekoga. Onda je došao neki doktor i dao joj tablete. Još joj je loše”, kazao je on.

Tvrdi da njegovu porodicu maltetiraju policajci u svim primorskim gradovima:

“Bilo ko da vozi automobil od moje porodice, policija ih zaustavlja i maltretira. Pretresaju nam automobile, isključuju iz saobraćaja iako ne napravimo prekršaj. Člana moje porodice i njegovog prijatelja izmaltretirali su i u Baru, oduzeli dvije kamere koje ne rade i telefone i objavili lažno saopštenje. To sve rade po nalogu Popovića. On nam se sveti isključivo zbog mene, jer sam mu rekao da nepošteno radi svoj posao dok je bio načelnik u Kotoru. Naravno i zbog toga što sam javno objavio da mi je prilikom pretresa nestao novac iz stana, a u kući su bili samo oni i moja polupokretna tašta. Tada mi je nestalo 1.700 eura, oduzeli su ‘golf’ od moje kćerke i raskupusali ga. Ne znam što je, ali više se ovako ne može. Časno i pošteno živim, a oni me maltretiraju. Više volim ovu državu od njih, jer je oni vole samo kad od nje pune džepove”.

Brnović je ispričao da je dan nakon toga otišao kod načelnika OB Cetinje da traži prijem, ali da je Popović odbio da ga sasluša:

“Uzeo je moj broj telefona i rekao zvaće me. Primio me neki inspektor koji mi je rekao da je tužilac naredio oduzimanje vozila. Rekao sam mu da nije, nego Popović. Tada je Popović došao do vrata i pokušao da me uplaši vikom, pitajući ko je lupao ovdje. Niko nije lupao. Sve je zbog mržnje koju vuče prema meni još iz Kotora. Neka oni rade svoj posao, ako treba da provjeravaju nešto, neka to rade kako treba, ali im neću dozvoliti da se iživljavaju nad kompletnom mojom porodicom”, kazao je on.

Brnović je otac Stefana Brnovića, protiv kog se pred podgoričkim Višim sudom vodi postupak zbog optužbi da je dio kavačke kriminalne grupe koju su formirali Kotorani Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Policija: Ne maltretiramo Brnoviće, već zakonito radimo

Iz Uprave policije kazali su da su od Kažića, koji je upravljao Brnovićevim vozilom 22. maja, tog dana u policijskim prostorijama OB Cetinje uzeli izjavu na određene okolnosti:

“O čemu je sačinjen zapisnik. S.B, koja je u vozilu navedenog dana bila na mjestu suvozača, je izjavila da nije u mogućnosti da da izjavu policijskom službeniku u prostorijama OB Cetinje iz razloga koje je obrazložila i ona je odmah puštena. M.K. je takođe pušten odmah nakon davanja izjave”, tvrde iz policije.

Objasnili su da su o događaju obavijestili tužioca u ODT u Cetinju, koji će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji događaja nakon izvršene kriminalističke provjere privremeno oduzetog vozila.

“Netačno je dakle da je bilo bilo kakvog maltretiranja ili postupanja policije iz nekih drugih razloga. Policija je sprovela mjere i radnje shodno zakonskim ovlašćenjima”, kazali su iz UP

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com