Bankar Aco gradi u centru grada na zelenoj površini - Volim Podgoricu

Bankar Aco gradi u centru grada na zelenoj površini

Podgorička kompanija „Invest nova“, partnerska firma bankara Aca Đukanovića, predala je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za zemljišni kompleks od gotovo 5.000 kvadrata koji posjeduje u Herceg Novom.

Riječ je o parcelama koje se nalaze oko dvorane “Park” i crkve Svetog Antuna, kao i od njih prema obali i Jahting klubu.

Iako u katastru piše da je riječ o “šumi” to su zelene površine na atraktivnoj lokaciji u centru grada. U listu nepokretnosti navedeno je da firma Aca Đukanovića ima pravo korišćenja, ali ne i ko je vlasnik.

U zahtjevu nije navedeno šta se gradi, već da je u skladu sa onim što predviđa PUP “Herceg Novi”.

Kompanija brata predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, upravo je registrovana za razradu građevinskih projekta. Đukanovićev partner u firmi, sa kojim dijeli po polovinu osnivačkog kapitala je kiparska ofšor firma “Chercor Co limited”. Izvršni direktor je Ana Radulović, dok je predsjednik Borda direktora Goran Vuletić, nekadašnji direktor Agencije za izgradnju Podgorice, inače, Đukanovićev kum.

Mediji su ranije objavili da se u kiparskom poslovnom registru može vidjeti da je direktor “Chercor Co limited” drugo pravno lice – Imperium nominis limitid. Direktor firme „Imperium nominis limitid“ je Elsa Anastasijadis, kćerka predsjednika Kipra Nikosa Anastasijadisa.

Osim kompleksa od 4.849 kvadrata u Herceg Novom, koji se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine vodi kao šume, „Invest nova“ posjeduje i parcelu od 4.885 kvadrata u Novom Baru.

Izvršna direktorka Ana Radulović podnijela je 24. maja zahtjev resoru na čijem se čelu nalazi Pavle Radulović, pozivajući se na prostorno-urbanistički plan Herceg Novog, kojim je obuvćena njihova parcela.

Inače, „Invest nova“ je i prošlu godinu završila u minusu. Kako je prikazano u finansijskom iskazu, koji je Đukanovićeva firma krajem marta dostavila Poreskoj upravi, poslovni rezultat za 2018. je bio negativan i to 22.188 eura. Firma je i 2017. završila u minusu od 32.245 eura, dok je ukupni akumilirani gubitak firme dostigao čak 2,9 miliona eura.

Dugoročne kreditne obaveze “Invest nove“ su 6,9 miliona eura, dok je imovina firme procijenjena na čak 14,8 miliona eura.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com