Home / PG INFO / Najave / „Dan krapa” u nedjelju na Plavnici

„Dan krapa” u nedjelju na Plavnici

Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci, Turistička organizacija Glavnog grada – Podgorice i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dan krapa”, u nedjelju, 2. juna, sa početkom u 10 sati, na lokalitetu Plavnica.
Svi posjetioci, kako jesaopšteno, biće u prilici da uživaju u degustaciji raznovrsnih jela od krapa, te drugih specijaliteta specifičnih za ovaj region, a biće organizovana i besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza.
Drugi dio programa biće takmičarskog karaktera, gdje će kulinari po tradicionalnoj recepturi pripremati jela i čorbe od krapa, a za najbolje su obezbijeđene vrijedne nagrade.
Čitav doživljaj biće upotpunjen i bogatim kulturno-zabavnim programom tokom kojeg će nastupiti Folklorni ansambl Crna Gora, Kvartet Lanterna, Šćepan Stojanović i Virtuoz bend.
Manifestacija se organizuje petu godinu zaredom, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com