Pogledajte kako je bilo na Danu krapa na Plavnici (FOTO) - Volim Podgoricu

Pogledajte kako je bilo na Danu krapa na Plavnici (FOTO)

Danas je na Plavnici održana manifestacija „Dan krapa“ u organizaciji Turističke organizacije Glavnog grada – Podgorice, Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero.


Posjetioci su uživali u sunčanom danu uz divne zvuke, mirise i ukuse. Pored čorbe i krapa pripremanog na više načina, te zetskih kolača i priganica, na štandovima su bili izloženi brojni drugi proizvodi specifični ne samo za ovaj region, već za cijelu Crnu Goru.
Veliku pažnju, naročito najmlađih posjetilaca, privukla je besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza na ovom području.


Program je počeo nastupom FA Crna Gora, a u nastavku su nastupili Kvartet Lanterna i Šćepan Stojanović sa Virtuoz bendom.
U takmičarskom dijelu programa, kulinari su po tradicionalnoj recepturi pripremali jela i čorbe od krapa, a najboljima su dodijeljene vrijedne nagrade.


Manifestacija se organizuje petu godinu zaredom, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com