POTOP U KOMŠILUKU: Bujica rušila mostove i uništila puteve! (VIDEO) - Volim Podgoricu

POTOP U KOMŠILUKU: Bujica rušila mostove i uništila puteve! (VIDEO)

Kiša je ponovo u centralnoj Bosni poplavila kuće, rušila mostove i uništila puteve!

Kako javlja Kliks.ba. stanje na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona se normalizuje poslIJe poplava i klizišta koji su pogodili mJeštane nekoliko opština u ovim kantonima.

Kiša, koja je padala u subotu tokom dana, stvorila je brojne probleme. Lokalni i regionalni putevi bili su blokirani zbog izlivanja vode, ali i zbog aktiviranih klizišta.

Najgore je bilo na području Opštine Maglajm gdje je rijeka Fojnica poplavila nekoliko kuća i dobara mještana, koji su pomoć u mehanizaciji dobili u poslijepodnevnim satima, nakon čega se popravilo stanje i voda se vratila u svoje korito.

U Kaknju su oborinske vode blokirale putnu komunikaciju, a klizište u Starposlima je onemogućilo putnu komunikaciju prema Arnautima.

Medutim sva mehanizacija je odmah upućena na mjesto događaja, pa je u večernjim satima saobraćaj od Dubovog Brda do Brnjica ponovo uspostavljen.

Na području Grada Zenica rijeka Lasva se izlila u nekoliko zeničkih naselja, a među njima Lokvine i Vardište, dok je putna komunikacija bila u potpunosti obustavljena u mjestu Svice.

1 / 4 FOTO: KLIX.BA
Poplave su zabilježene i na području Srednjobosanskog kantona u mjestu Maline kod Travnika i u Lašvanskoj dolini gdje su zabelježena manja plavljenja objekata i izlivanje rijeke Lašve iz korita.

S obzirom na to da su padavine večeras manjeg intenziteta, vodostaji rijeka opadaju, a stanje na terenu se normalizuje, dodaje Kliks.

 

Tanjug

Foto: Klix.ba

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com