STRAVIČNA TRAGEDIJA: Dvojica braće na mjestu POGINULA kada se na njih obrušila zemlja (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

STRAVIČNA TRAGEDIJA: Dvojica braće na mjestu POGINULA kada se na njih obrušila zemlja (VIDEO/FOTO)

Prilikom iskopa kanala za odvodnu kanalizaciju skopskom naselju Čair, dvojica radnika, čiji identitet nije saopšten, su poginula kada se na njih obrušila zemlja i zatrpala ih, a jedan je sa teškim povredama prebačen u bolnicu.

Nereća se dogodila danas oko 11 časova. Dvojica poginulih mladića su bila braća koji su radili u firmi njihovog oca, a povrijeđeni je bio njihov rođak.

skolje, čair, tragedijaPrintscreen: Youtube TV Kanal 5

– Četiri osobe, otac, dvojica sinova i blizak rođak, kopajući u blizini parkinga, pomjerili su bekaton ploče i iskopali kanal za postavljanje cijevi. U trenutku kada su u iskop sišle tri osobe, srušio se dio zemlje koja je bila oko iskopa i potpuno zatrpao dvije osobe. Od zadobijenih povreda, braća uzrasta 26 i 28 godina su preminula na licu mjesta, a treća osoba ( 54 ), njihov rođak, koji je bio sa njima u kanalu i koji je bio djelimično zatrpan zadobio je tjelesne povrede, saopštili su iz skopskog tužilaštva.

Prema izjavama očevidaca, otac nesrećnih mladića je sa još dvojicom radnika sa bagerom pokušao da ih iskopa ispod gomile zemlje, ali bezuspješno. Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su se nalazili u blizini, ali ni oni nisu uspjeli ništa da urade.

Ljudi koji su unesrećenim prvi pritekli u pomoć su izjavili da je povrijeđeni čovjek bio svjestan, a preživeo je zahvaljujući tome što su mu na vrijeme uklonili zemlju sa lica i glave i tako mu omogućili da diše dok ga nisu izvukli iz zemlje.

On se nalazi na intenzivnoj njezi, a život mu nije ugrožen.

Na mjesto nesreće odmah su izašle ekipe MUP, tužilaštva i inspektori iz Državnog inspektorata rada. Istraga treba da pokaže kako je došlo do nesreće i da li su bili poštovani svi standardi rada.

Iz opštine Čair su izrazili saučešće porodici nastradalih, ali su naglasili da za iskop kanala nisu imali dozvolu, a posao su započeli u neradni dan.

(Telegraf/D.J)

1 komentar

  1. Da su bili postovani svi uslovi za rad nebi se desila tragedija,iskop preko 1.2m treba da se zastiti oplatama radi zastite od obrusavanja,al to preduzetniku oduzima vrijeme i tako dolazi do nesrecnih slucajeva i tragedija!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com