Mitropolit preživio bombaški napad: Oni koji su nas bombardovali, nastavljaju svoje djelo - Volim Podgoricu

Mitropolit preživio bombaški napad: Oni koji su nas bombardovali, nastavljaju svoje djelo

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, kao i ostali članovi crkvene delegacije koja boravi u Siriji, nijesu povrijeđeni u napadu Izraela na tu zemlju.

Svjetske agencije javljaju da se napad izraelske vojske na jug Sirije dogodio u subotu veče, a uslijedio je u znak odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije.

Mitropolit Amfilohije je u izjavi za Dan iz Sirije kazao da se u gradu gdje se nalaze trenutno ne osjeća ta ratna atmosfera koja traje godinama, podsjećajući da je napad bio preksinoć, te da su bombe padale okolo.

“Nastavlja se ona priča naša iz Bosne i Kosova, oni koji su bombardovali nas, i njihovi nastavljaju to svoje djelo ovdje. Sirijski narod je prastari među kojima je i Sveti Pavle postao hrišćanin. Inače, ovdje u gradu trenutno je mirno, ovdje je bio i naš Sveti Sava i tada ga je primio turski paša i toliko mu se dopao da ga je nazvao božijim čovjekom. Tako da je ova posjeta i dio obilježavanja 800 godina SPC”, kazao je mitropolit Amfilohije.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com