,,Nastavlja se uništavanje najstarije osnovne škole u Podgorici” - Volim Podgoricu

,,Nastavlja se uništavanje najstarije osnovne škole u Podgorici”

Povodom najvljene izgradnje stambene jedinice i parkinga u dvorištu osnovne škole Savo Pejanović, oglasila se Dijana Drobnjak Marović – Član Inicijativnog Gradskog odbora Prave Crne Gore

Saopštenje Drobnjak-Marović prenosimo integralno.

Da crnogorska vlast često donosi odluke protiv volje, ali i interesa sopstvenih građana, nije nikakva novost. Međutim, kada te odluke idu na štetu naših najmlađih sugrađana, u ovom slučaju osnovaca, vrijeme je za paljenje crvene lampice.

 

Naime, odlukom Glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića, data je saglasnost da se u neposrednoj blizini osnovne škole ”Savo Pejanović” gradi trospratna poslovno-stambena jedinica sa podzemnom garažom.

Drobnjak Marović

Dakle, osim što će se izgradnjom stambene jedinice, gradskog pozorišta, pa i javne garaže, djeca koja pohađaju OŠ ”Savo Pejanović” naći u svojevrsnom getu, jasno je da ove odluke gradskih vlasti vode ka totalnom gašenju i nestajanju najstarije osnovne škole u Podgorici.

Prava Crna Gora poziva lokalne vlasti da preispitaju donešene odluke, ali i da makar jednom pokažu da su im važniji interesi građana, a u ovom slučaju osnovaca, te da zaustave getoizaciju đaka koji pohađaju ovu osnovnu školu. Istovremeno, upućujemo poziv i Ministarstvu Prosvete da se konačno umiješaju u svoj posao i zaštite interese đaka, ali i nastavničkog kadra.

U suprotnom, nemojmo se čuditi što centar grada polako, ali i sigurno umire, a i što se trend gašenja škola u selima, neslavno nastavlja i u centru Glavnog grada.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com