STRAVIČNA PROGNOZA ZA LJETO! Najbolji svjetski meteorolog prognozira nikad strašniji scenario – Stiže TORNADO koji sa sobom nosi najgore UŽASE! - Volim Podgoricu

STRAVIČNA PROGNOZA ZA LJETO! Najbolji svjetski meteorolog prognozira nikad strašniji scenario – Stiže TORNADO koji sa sobom nosi najgore UŽASE!

AccuWeather za ljeto ove godine u Evropi predviđa da će biti izrazito toplo i sa opasnim prodorima žestokih oluja. U svom izvještaju navodi da će se područje dugotrajne vrućine protezati od Portugala i Španije do Poljske i Mađarske.

 

“Vrućina će biti dugotrajnija nego prošlog ljeta kad su rekordne temperature mjerene u djelovima Portugala, Belgije, Nemačke i Skandinavije, ali su trajale, generalno, oko nedelju dana”, napisao je Erik Lejster, jedan od AccuWeatherovih najviših meteorologa.

Naveo je da se temperature više od 38°C mogu očekivati na potezu od sjeverne Francuske, Belgije, prema Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Meteorolog Tajler Rojs izjavio je i to da bi se temperature više od 40°C mogle očekivati u djelovima istočne i južne Francuske, i to tokom i jula i avgusta, a da će najgore biti u Portugalu i Španiji, gdje je moguće da zareda nekoliko dana s temperaturama od 43°C i više.

Ipak, vrućine neće pržiti kompletnu Evropu. Jedno od područja koje će proći bolje nego ranijih godina biće Skandinavija, i zbog normalnijih temperatura i zbog normalnijih količina padavina.

Vrućine ne bi trebale biti tako brutalne ni na Balkanu, ali uz vrlo gadnu cijenu – na potezu od Grčke sve do Srbije i Rumunije na sjever, te Bugarske na istok, ovde se predviđaju strašne grmljavine i oluje.

 

“Ove oluje donijeće brojne gromove, poplave i razorne vjetrove. Najsnažnije oluje biće u stanju da postanu strašni tornado”, kazao je Rojs.

1 komentar

  1. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com