Na Sea Dance uz čuvenu Dance Arenu stižu i vodeći tehno izvođaci današnjice: Richie Hawtin, Recondite i mnogi drugi! - Volim Podgoricu

Na Sea Dance uz čuvenu Dance Arenu stižu i vodeći tehno izvođaci današnjice: Richie Hawtin, Recondite i mnogi drugi!

Ovogodišnje izdanje Sea Dance Festivala obilježiće svjetska ekskluziva, jer po prvi put u svojoj istoriji, čuvena Dance Arena silazi sa tvrđave na jednu od najljepših plaža Jadrana! Uz legendarnu binu EXIT festivala stiže i spektakularna produkcija, kao i neka od najvećih imena u istoriji elektronske muzike. Glavne zvijezde ove ultimativne posade koja donosi najveći elektronski spektakl na Jadran, su već ranije najavljen globalni otac techno pokreta Sven Vath, kome se pridružuje jedan od najcjenjenijih elektronskih izvođača i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Richie Hawtin!

Nastup na Sea Dance festivalu biće premijerno pojavljivanje u Crnoj Gori ove istinske tehno ikone i revolucionara, zaslužnog za brojne tehnološke inovacije na muzičkoj sceni. Sa njim na glavnu binu stiže i ključni član legendarne Hawtinove izdavačke kuće Minus i rezident najvećih svjetskih žurki Jon Gaiser. 

Još jedno od ključnih imena Dance Arene dolazi na Sea Dance, ali ovog puta na morsko izdanje druge Exitove kultne bine, No Sleep! Program ovogodišnje besane bine na plaži koja se nalazi tik do obale mora predvodiće famozni njemački producent Recondite, čiji su nastupi uživo iskustvo za sva čula, a njegov bogat muzički opus čini ga jednim od najtraženijih izvođača na svjetskoj sceni. U No Sleep ekipi na Sea Dance festivalu, uvijek se nalaze i naši istaknuti izvođači, a prvi koji se upisuju u ovogodišnji program su Darko Milošević, Tehno Kilinika, Proximus, P.S., Sabinaa, Budo Šuković i Nikola Vuković, te legenda hrvatske i regionalne techno scene Skeptik poznatiji i kao Pero Fullhouse.

PS
Techo Klinika

EXIT brings its epic Dance Arena party to the Adriatic Sea: 

Jedan od lidera svjetske techno scene Richie Hawtin premijerno će na crnogorskoj obali zavrtjeti jedan od vanvremenskih setova koji su mu osigurali status jednog od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena. Istinski inovator i pokretač jedne od centralnih izdavačkih kuća Minus, ali i kultne etikete Plus 8, pored muzičkih trendova, Richie Hawtin je zaslužan i za razvoj današnje opreme koju koriste gotovo sve vodeće DJ zvijezde. Njegova autentičnost ogleda se i u brojnim pseudonimima kojima “pokriva” raskošnost svojih mogućnosti za miks-pultom, a najpoznatiji je po radu čuvenog alter-ega Plastikmana koji broji šest izdatih albuma, a posljednji, “EX”, izdat je 2014. godine, inspirisan Hawtinovim nastupom u Guggenheim muzeju. Učestvovao je u kreiranju događaja kao što su ENTER žurke koje su pokrenute 2012. u čuvenom klubu Space na Ibici, tri puta se okitio nagradom DJ Awards, a njegov album “Decks, EFX & 909” jedan je od najzapamćenijih izdanja današnjice. Ovaj velikan potvrdio je nedavno da će ove godine objaviti sedmo studijsko izdanje i da njegove fanove očekuju nastupi za pamćenje!

Recondite

Vodeći se inovativnošću Hawtina, i Jon Gaiser kao Amerikanac sa sjedištem u Berlinu napravio je veliki pomak u underground elektronskoj muzici i postao neodvojivi dio modernog techno pravca. Gaiser je oduvijek koristio moć elektronske muzike što je rezultiralo pionirskim Minus projektima, kao što su Contakt i CNTRL. Jedan je od najpopularnijih rezidenata ENTER serijala žurki koje uvijek donose inventivne, žive setove sa pratećim savremenim vizualnim efektima. Njegova diskografija dokaz je da se Gaiser ne libi eksperimentisanja, iskakanja iz pretpostavljenih okvira i traženja novih puteva.

Darko-Milosevic

Najboljem provodu pored mora svjedočiće berlinski producent Recondite koga je Richie Hawtin, kao umjetnika sa autentičnim izrazom, uvrstio u svoju primarnu ENTER postavu. Intrigantni producent, koji u prirodi crpi inspiraciju za svoj organski zvuk, već nekoliko godina nalazi se u samom vrhu liste najboljih lajv ekta Resident Advisora, a nosilac je i titule „The Best Live Act“ koju dodjeljuje ova muzička platforma. Njegova uspješna izdanja za Innervisions, LIfe & Death, Hotflush, Dystopian, Acid Test i Ghostly International mjere se u milionima YouTube pregleda, a redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric i Concrete donijeli su mu hedlajnerske pozicije na vodećim festivalima kao što su Time Warp, Dekmantel, Melt!, Nuit Sonores i drugi.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedjelje, 1. septembra na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi. Nastupe su do sada potvrdili najuspešniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu David Guetta, otac globalnog tehno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Väth, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbach. Tu su i regionali asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i neki od najpopularnijih balkanskih repera Surreal, Fox, Kuku$, Hazze Bekfleš.

Zbog velikog interesovanja ulaznice po promo cijeni samo do 14. juna!

Veliko interesovanje vlada za ulaznice ovogodišnjeg Sea Dance festivala iz cijelog svijeta. Paket ulaznica za sva tri dana festivala po promo cijeni od svega 24.99 eura biće dostupan samo do petka, 14. juna ili isteka zaliha. Ovo predstavlja fantastičnih 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu, a ulaznice su dostupne u GIGSTIX prodajnoj mreži na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. U prodaji se mogu naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 100 eura, kao i mjesta u festivalskom kampu što posjetiocima donosi gotovo nedjelju dana na obali mora po cijeni od samo 25 eura po osobi. Na sajtu zvanične turističke agencije, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne druge opcije za smještaj i prevoz.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com