Čaka Ivanović teško povrijeđen - Volim Podgoricu

Čaka Ivanović teško povrijeđen

U Osnovnom sudu u Nikšiću pred sutkinjom Vesnom Kovačević juče je saslušanjem policajaca i izjašnjenjem vještaka nastavljeno suđenje Aleksandu Čaki Ivanoviću, jednom od vođa navijačke grupe Varvari. On je optužen da je 3. aprila, nakon utakmice Sutjeska-Budućnost, nasrnuo na policajce, pa mu se na teret stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, piše Pobjeda.

Prema medicinskoj dokumentaciji, doktor Miodrag Šoć konstatovao je da je Ivanović zadobio otvorenu ranu na glavi koju je kvalifikovao kao teža tjelesna povreda usljed koje je „postojala mogućnost za smrt ili trovanje”.

Vještak je utvrdio i da je Ivanoviću zadato deset udaraca i svaka povreda je opisana u nalazu ljekara. On je takođe utvrdio da nijesu postojali „medicinski pokazatelji o gubitku svijesti kod Ivanovića, te da nijesu postojali elementi za potres mozga nakon udarca u glavu”.

Šoć je predložio da doktori specijalisti neurohirurgije, fizikalne medicine, interne medicine i psihijatar obrate pažnju na zdravlje Ivanovića. Konstatovano je da će njegovo dalje liječenje biti nastavljeno u ZIKS-u i da je radno sposoban.

Vještak se izjasnio i o medicinskoj dokumentaciji službenika interventne jedinice Ljubiše Vukovića i utvrdio, na osnovu dokumenata, da nije zadobio povredu glave, jer u izvještajima ljekara specijalista nije navedeno da li je nastala povreda i ako jeste gdje, već je samo napisana dijagnoza u izvještajima. Šoć je ukazao da ukoliko povreda postoji, ljekar bi trebalo da precizno opiše povredu i gdje se nalazi. Pred sutkinjom Kovačević juče je saslušan i službenik Interventne jedinice policije Miljan Vuković, koji je kazao da je Ivanović nakon utakmice ušao na atletsku stazu i nekoliko puta pesnicom udario policajca Ljubišu Vukovića.

Kako je dodao, izdao je naređenje Ivanoviću da ne udara više Ljubišu Vukovića. Ivanović se, prema njegovom iskazu, oglušio o naređenje, pa je bio primoran da upotrijebi palicu i Ivanovića udario u nadlakticu. Aleksandar Ivanović je konstatovao da, uprkos svim povredama na tijelu, nije imao povredu nadlaktice, kao što tvrdi Miljan Vuković. Na pitanje advokataSrđana Lješkovića zbog čega nije uhapsio Ivanovića, Miljan Vuković je odgovorio da je to u nadležnosti komandira.

I Vukovićev kolega Spasoje Vuksanović takođe je potvrdio da je Ivanović udarao Ljubišu Vukovića i da je oborio policajca Ratka Delibašića, kojeg je udarao dok su bili na zemlji. Vuksanović je kazao da je izdao naređenje Ivanoviću da ne udara Delibašića i nakon što se oglušio o naredbu, udario ga je u butinu. On je u daljem svjedočenju rekao i da je udario još jednog navijača Budućnosti, te da je nakon što su ih obasuli kamenicama zadobio povredu koljena. Na pitanje advokata Lješkovića zbog čega nije uhapsio Ivanovića, Vuksanović je rekao da to nije mogao da učini zbog štita i opreme koju je nosio.

Lješković je tražio da se Ivanoviću ukine pritvor, što je sutkinja odbila. Nastavak suđenja zakazan je za 19. jun.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com