UBISTVO U PODGORICI: Ljumoviću i Stojanoviću produžen pritvor - Volim Podgoricu

UBISTVO U PODGORICI: Ljumoviću i Stojanoviću produžen pritvor

Vrhovni sud donio je rješenje o produženju pritvora Aleksandru Ljumoviću i Mijailu Stojanoviću, osumnjičenima za kriminalno udruživanje i teško ubistvo.

Navodnim članovima kriminalne organizacije Filipa Bešovića, pritvor je produžen za još dva mjeseca.

Članovi te grupe terete se za ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

U spisima suda u Ljumovićevom slučaju piše da u dosadašnjem toku trajanja pritvora istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga i da je u daljem toku postupka potrebno saslušati još tri svjedoka, izvršiti grafološko vještačenje rukopisa iz sveske pronađene prilikom pretresa stana, a u kojoj je popisano pronađeno oružje, kao i pribaviti nalaz o listinzima telefonskih komunikacija.

“Cijeneći težinu krivičnih djela stavljenih na teret okrivljenom izraženu kroz visinu zakonom zaprijećene kazne i s tim u vezi težinu kazne koja bi istom mogla biti izrečena za slučaj da bude oglašen krivim, te činjenicu da okrivljeni L. već duži niz godina boravi u Italiji – Milanu, da je lišen slobode nakon što je sletio na Aerodrom Podgorica, ovaj sud nalazi da stoje razlozi… za produženje pritvora okrivljenom, kako se to osnovano ističe i u stavljenom predlogu. Ovo sa razloga što okrivljeni za slučaj da bude oglašen krivim može očekivati relativno visoku kaznu zatvora, a što ga ne može ostaviti ravnodušnim u odnosu prema sudu u pogledu odazivanja pozivima, dok razvijene društvene veze okrivljenog van teritorije Crne Gore ukazuju da bi u slučaju bjekstva mogao imati pomoć u skrivanju. Sve naprijed navedeno u svojoj ukupnosti predstavlja okolnost koja ukazuje da postoji opasnost od bjekstva okrivljenog ukoliko bi se našao na slobodi”.

U Stojanovićevom slučaju, u spisima predmeta se utvrđuje da istraga u dosadašnjem toku trajanja pritvora nije završena iz objektivnih razloga, a sud je ocijenio da je u ovoj fazi postupka neophodno produženje pritvora i da se cilj pritvora ne može ostvariti nekom blažom mjerom za obezbeđenje prisustva okrivljenog u krivičnom postupku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com