CIJENE ISTE ILI NIŽE: Evo kada će suncobrani i ležaljke biti besplatni - Volim Podgoricu

CIJENE ISTE ILI NIŽE: Evo kada će suncobrani i ležaljke biti besplatni

Cijena iznajmljivanja plažnog moblijara – kompleta dvije ležaljke i suncobrana, ovoga ljeta na crnogorskoj obali ne bi trebalo da budu veće, nego čak niže nego lani.

To je u razgovoru za „Vijesti“ kazao direktor Javnog preduzeća „Morsko dobro“ Predrag Jelušić, naglašavajući da će, osim na hotelskim kupalištima, moblijar nakon 17 časova na uređenim kupalištima biti besplatan.

„Formiranje cijena iznajmljivanja plažnog mobilijara je slobodno i određuje ih zakupac. Ali ono što pratimo posljednjih četiri – pet godina je da taj rast cijena nema progresiju. Pošto sada imamo ugovore na pet godina, to daje šansu da zakupci malo relaksiranije ulaze u cijelu priču oko investiranja i povratka uloženog novca. Zato očekujemo da taj trend ide prema dolje. Imamo situaciju da sada zakupci tokom juna, posebno oni koji imaju ugostiteljske lokale u zaleđu, mobilijar daju gratis. Vjerujem da ćemo svi zajedno naći mjeru dobrog ukusa, da ne bi u toj cjenovnoj politici postali destinacija koja nije konkurentna u ostalim destinacijama na Mediteranu. To je naša poruka i vjerujem da će je zakupci pratiti“, kazao je Jelušić i dodao da nemaju najavu povećavanja cijena iznajmljivanja plažnog mobilijara, već da očekuju da će cijeni ići prema dolje.

Podsjećajući da su u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja donijeli novi Pravilnik o uređenim i izgrađenim kupalištima, Jelušić je rekao da su plaže javne i svima dostupne, s tim što hotelske, kao uređene, imaju određeni režim koji se mora poštovati.

„Ove godine imamo 12 tipova plaža, to je refleks na ono što turistička tražnja od nas očekuje. Vjerujem da će tipizacija plaža od pet frendli, izletničkih, romantičnih, sportsko-rekreativnih do porodičnih donijeti većem komforu za one goste koji žele takav vid odmora na plažama“, kazao je Jelušić.

Predrag Jelušić

Prema njegovim riječima, jako je važno da novi Pravilnik propisuje da nakon 17 časova na svim plažama osim hotelskih, bude besplatno korišćenje plažnog mobilijara.

„Imali smo u prethodnom periodu da nije bilo pristojno da se plažni moblijar, barem ne u punoj cijeni, naplaćuje gostima koji dolaze u 17 časova, kao i onima koji borave na plaži od osam ili devet ujutru. Novine su i to što će na informativnim tablama na svakoj plaži jasno stajati sve informaicje koje su potrebne gostima. Svaki gost na samom početku mora da zna koja je cijena mobilijara, koliko je radno vrijeme, koji je režim korišćenja plaže, i da to bude transparentno. Vjerujemo da će to našim zakupcima ove godine dati neke veće obaveze, ali siguran sam da ćemo u narednih pet godina podizati i poštovati taj standard“, zaljučio je Jelušić.

Zbog lošeg vremena tokom maja i prvih dana juna, većina plaža još nije u punoj funkciji, pa i moblijar se ne izdaje po cijenama koje će biti tokom ljeta. Već sada je poznato da na potpuno novoopremljenoj popularnoj plaži Mogren iznajmljivanje kompleta suncobran i dvije ležaljke biti 20 eura, za ostale se još ne zna.

Cijene tokom prošlog ljeta bile su od nekih deset eura za komplet plažnog mobilijara na Jazu, do čak 120 eura za Kraljevu plažu ispod Vile Miločer ili stotinu eura za hotelsku svetostefansku plažu.

Prestižno eko obilježje – Plava zastavica ovoga ljeta vijoriće se na 29 crnogorskih plaža. Prva Plava zastavica svečano je podignuta na bečićkom kupalištu “Dolcevita”

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com