DRAMA ZBOG BUKOVICE: Predsjednika opštine ČUVALA POLICIJA, mještani poručili da će ŽIVOTIMA BRANITI SVOJU RIJEKU - Volim Podgoricu

DRAMA ZBOG BUKOVICE: Predsjednika opštine ČUVALA POLICIJA, mještani poručili da će ŽIVOTIMA BRANITI SVOJU RIJEKU

Predsjednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić je uz policijsko obezbjeđenje izašao iz školske sale na Boanu, gdje je danas održana prezentacija projekta mHE na rijeci Bukovici u organizaciji Savjeta MZ Boan u saradnji sa Opštinom i kompanijom Hydra MNE.

Iz školske hale udaljeni su prethodno svi čuvari rijeke Bukovice kojima nije dozvoljeno da prikažu svoju prezentaciju uticaja mHE.

“Imali smo namjeru da prezentujemo nepravilnosti, ali nisu dozvolili. Spremni smo da položimo živote za rijeku”, kazao je jedan od Vemića.

Čuvari Bukovice su optužili Vujačića da je htio da izazove incident:

“Gradonačelnik i investitor su izazvali incident i isprovocirali poštenu porodicu Vemića koji žive pored korita rijeke i natjerali policiju da privedu sve te ljude”.

Kazali su da Vujačić živi u Nikšiću, a gradonačelnik je u Šavniku i da ne može otimati rijeku.

“Došli smo u situaciju da po ko zna koji put od domaćih izdajnika branimo imovinu”.

Direktora firme “Hydra MNE” Bobana Garovića je, kao i Vujačića, je nakon incidenda čuvala policija.

Sa prezentacije projektaIako na prezentaciju nijesu pozvani, na skup su u velikom broju došli mještani sela Gornje i Donje Bukovice, Timara i Tušine koji više od 20 dana ne dozvoljavaju mašinama koje su počele probijanje pristupnog puta da nastave radove u koritu Bukovice.
Sa prezentacije projekta

Vujačić je čuvarima Bukovice objasnio zašto skoro mjesec neće da ih posjeti, optužujući ih da se politički okupljaju:

“Tamo gdje su građani svih sela vazda ću doći, gdje su političke stvari nikada neću doći”, rekao je on.

Okupljeni u sali su negodovali zbog toga.

Poručio je i da neće donositi odluke pod pritiskom.

Predsjednik Opštine kazao je da mu je veoma jasno da je dio stanovništva protiv izgradnje mHE, nazivajući to razvojnim projektom.

Okupljeni su negodovali da “nije dio protiv, nego većina”, na što im je odgovorio da se neće nadgornjavati sa njima i prebrojavati.

Rekao je da će 14. juna u Šavnik doći predstavnici Vlade i Ministarstva ekonomije da objasne postupak davanja koncesija.

Lokalna uprava pokušala je da sakrije prezentaciju od građana koji se protive stavljanju rijeke u cijev, pozivajući samo podobne.

To su juče “Vijestima” kazali čuvari Bukovice.

 

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com