PODGORICA: Glavni grad prodaje parcelu kod KAP-a za MILION eura! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Glavni grad prodaje parcelu kod KAP-a za MILION eura!

Vlada je dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu da proda parcelu od 9.097 kvadrata u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Industrijska zona Kombinat aluminijuma Podgorica. U pitanju je parcela uz magistralu u Zeti, nedaleko od objekta kompanije Voli, naspram Kombinata aluminijuma. Kvadrat zemljišta procijenjen je na 105 eura, što je za 9.097 kvadrata ukupno 1.040.235 eura, piše Dan.

Kada je 2014. godine u Skupštini Glavnog grada potvrđena odluka o razgraničenju grada i KAP-a gradske parcele su u ovom dijelu Podgorice prodavane za 62 i 72 eura no kvadratu. Tada je opozicija kritikovala razmjenu, navodeći da je KAP-u poklonjeno gradsko zemljište i nanijeta šteta od više desetina miliona.

Vlada je dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu i za prodaju pet parcela u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VI Kruševac dio. Te parcele namijenjene su za „stanovanje malih gustina”. Ukupna površina parcela je 1.788 kvadrata, metar kvadratni je procijenjen na 213 eura.

Saglasnost je stigla i za četiri urbanističke parcele u zahvatu DUP-a Agroindustrijska zona čija je namjena „objekti u industriji i proizvodnji”. Ukupna površina parcela je 22.036 eura. Kvadrat je procijenjen na 210 eura.

Vlada je dala saglasnost i za prodaju pet urbanističkih parcela u zahvatu DUP-a Dajbabe Zelenika Dio planske zone 11 koje su namijenjene za „mješovitu namjenu”. Ukupna površina ovih parcelaje 12.936, a kvadrat je procijenjen na 106 eura.

Na prodaji će biti i parcela od 648 kvadrata u zahvatu DUP-a Mahala koja je namijenjena za „površine mješovite namjene”. Kvadrat tog zemljišta procijenjen je na 82 eura. Glavni grad dobio je saglasnost da proda i 1.338 kvadrata zemlje u zahvatu DUP-a Zabjelo 8 koje su namijenjene za „površine za stanovanje srednje gustine”. Kvadrat parcele je procijenjen na 148 eura.

Saglasnost je stigla i za parcelu u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VII Stara varoš – izmjene i dopune. Površina parcele je 490 kvadrata, a kvadrat procijenjen je na 173 eura.

Prethodna saglanost je stigla i za tri parcele u zahvatu DUP-a Konik-Stari aerodrom Faza III – izmjene i dopune, metar kvadratni je procijenjen na 233 eura. Ove parcele su namijenjene za kolektivne zgrade.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com