PODGORICA: Jeste li i vi vidjeli KROKODILA na Gorici? Evo kakav je zaista “GORIČKI REPTIL” (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Jeste li i vi vidjeli KROKODILA na Gorici? Evo kakav je zaista “GORIČKI REPTIL” (FOTO)

Na brdu Gorica nema krokodila!

Nakon informacije koje su objavili mediji, da se na brdu Gorica nalazi životinja koja podsjeća na minijaturnog krokodila, ispostavilo se da je u pitanju obična plastična igračka!

Naime, fotografiju “krokodila” sa Gorice je poslala čitateljka portala agencije Mina, a potom su je prenijeli i drugi mediji. Malo je reći da se među Podgoričane koji svakodnevno šetaju Goricom, uvukao strah, ili makar nelagodnost. Neki su, ipak, ve okrenuli na šalu. I bili su u pravu!

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore su odlučili da posjete Goricu, i vide o čemu se radi i tu ustanovili da je u pitanju igračka!

Čitateljka koja je htjela da ostane anonimna, je kazala i da joj je životinja navodno iskočila ispred automobila.

“Obratite pažnju na okolinu, ako vidite da je bilo kakav predmet manji u odnosu na okolnu travu možete zaključiti da ni pod tačkom razno ne može biti u pitanju reptil čija težina varira od po nekoliko stotina kilograma u zavisnosti od vrste. Zaključak ne vršite identifikaciju samostalno ako niste stoprocentno sigurni”, kazali su iz CZIP-a.

Napominju da se u takvim situacijama konsultuju stručna lica.

“Crna Gora ih ima malo ali su u pitanju kvalifikovani ljudi koji mogu pomoći u identifikaciji različitih vrsta”, kazali su iz CZIP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com