STOJANOVIČ OSIGURAO PROLAZ UBICAMA KRUŠČIĆA: Ista grupa organizovala ranjavanje novinarke Lakić? - Volim Podgoricu

STOJANOVIČ OSIGURAO PROLAZ UBICAMA KRUŠČIĆA: Ista grupa organizovala ranjavanje novinarke Lakić?

Vrhovni sud je na još dva mjeseca produžio pritvor Mijajlu Stojanoviću, koji se tereti da je bio pripadnik kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Miodraga Kruščića i ranjavanju novinarke „Vijesti” Olivere Lakić.

Kako istraga još nije završena, sudije Vrhovnog suda su zaključile da je neophodno produžiti pritvor Stojanoviću do 19. jula ove godine.

Iz spisa predmeta utvrđeno je da postoji sumnja da je Stojanović tokom 2016.godine postao pripadnik kriminalne grupe koja je planirala vršenje teških krivičnih djela za koje se može izreći kazna dugotrajnog zatvora. Tužilaštvo ga sumnjiči da je u Podgorici, 21. maja 2018.godine, kao pripadnik kriminalnog udruženja, po već pripremljenom planu, učestvovao u ubistvu vlasnika lokala „Bigl” Miodraga Kruščića.

– U tom cilju, pripadnici kriminalne grupe prethodno su osmatrali teren, razradili plan ubistva i maršrutu kojom će pobjeći, a to mjesto je prije njihovog dolaska osmatrao okrivljeni Stojanović. On je taksijem došao na lice mjesta iz pravca njihovog dolaska kako bi osigurao da se kada dođu tu ne nalaze lica koja bi mogla da budu svjedoci i kako bi mogli neometano da zapale vozilo, a zatim je okrivljeni vozilom krenuo prvi kako bi bio prethodnica do Podgorice i provjerio ima li na putu nepredviđenih prepreka ili policije. Potom je zasad nepoznatog člana kriminalnog udruženja odvezao do zgrade u kojoj je okrivljeni Filip Knežević iznajmio stan – navodi se u spisima predmeta.

Policija je kao organizatora ove grupe označila Filipa Bešovića, a kao članove Gorana Rakočevića, Luku Bulatovića, Dejana Vukašinovića, Mijajla Stojanovića, Filipa Kneževića, Marinka Rajkovića i Sanju Božović, koji su uhapšeni.

Kako sumnjaju u tužilaštvu, istoj kriminalnog grupi pripadao je i Mario Milošević, koji se sumnjiči da je 21. maja prošle godine likvidirao Miodraga Kruščića. Istražitelji sumnjaju da ova kriminalna grupa stoji i iza ranjavanja novinarke „Vijesti” Olivere Lakić.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com