Home / LJUDI / Američki diplomata ubio suprugu pa sebe kad je čuo da će ona raditi U AMBASADI U SRBIJI

Američki diplomata ubio suprugu pa sebe kad je čuo da će ona raditi U AMBASADI U SRBIJI

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu, pa pucao sebi u glavu. Ova tragedija uslijedila je umjesto razvoda, a okidač je, pišu američki mediji, to što je Rif “bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu”.

Lola GulomovaFOTO: JAVLOV VAKHABOV / PRIVATNA ARHIVA Lola Gulomova
Vrhovni sud u Vašingtonu trebalo je u petak da okonča razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo. Neposredno prije početka saslušanja u 10 sati, Rifov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otriva za “Vašington post” policijski službenik. Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Vašigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomova (45). Vjeruje se da ju je Rif usmrtio prije nego što je presudio sebi.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu. Na kraju, Gulomova je podnijela zahtjev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Rif naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četvorogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne na ljeto 2020, te da sa sobom povede ćerke, piše “Vašington post”.

Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Rif više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad djecom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Rifov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obavještenje.

Briljanta karijera

Gulomova je rođena u Tadžikistanu, gdje se nekada bavila plesom. Prema riječima prijatelja, njena porodica živjela je širom svijeta, a sestra u Njujorku. U biografiji koju je dostavilo Ministarstvo trgovine navodi se da je pomagala žrtvama uragana Katrina, dok se kasnije pridružila NASA. Jedno vrijeme boravila je u američkoj ambasadi u Moskvi, gdje je pomagala rad Međunarodne svemirske stanice.

“Bila je brilijantna. Voljela je svoje ćerke i bila im je savršen uzor”, rekla je Heder Trnbov, koleginica sa kojom je radila 18 godina.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com