Home / NOVOSTI / Društvo / RADULOVIĆ: Imamo 63 nova hotela, 68 direktnih avio veza, sezona bolja nego lani

RADULOVIĆ: Imamo 63 nova hotela, 68 direktnih avio veza, sezona bolja nego lani

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović rekao je danas da su u Crnoj Gori, tokom mandata ove Vlade, otvorena 63 nova hotela odnosno to znači novih 4.500 novih ležaja.

Radulović je, takođe, naglasio da Crna Gora trenutno ima direktne avio veze sa 68 svjetskih gradova, ali i da će taj broj rasti.

Po njemu, ključni problem crnogorskog turizma je nečistoća, a ovo ministarstvo se, kako je naglasio, ozbiljno uhvatilo u koštac sa ovim problemom.

“Dogovor sa ministarstvom prosvjete da se sa edukacijom o kulturi življenja i očuvanja životne sredine, počne već u vrtićima, je u završnoj fazi”, naglasio je Radulović.

Tokom radnog doručka sa novinarima, ministar je ocijenio da očekuje još bolju sezonu od prethodne, ukazujući na prednosti naše destinacije i izazove sa kojima se suočavamo.

Radulović je napomenuo da je tokom prva četiri mjeseca ove godine crnogorske hotele posjetilo skoro 64.000 turista više nego u istom periodu prošle godine. Istakao je da su turisti u hotelima tokom prva četiri mjeseca ukupno ostvarili 87.000 noćenja više nego u istom periodu prošle godine.

Poseban akcenat već dvije godine stavljen je na sivu ekonomiju u turizmu, pa su nadležni fokusirani na kontrolu nelegalnog zapošljavanja i nelegalno pružanje agencijskih usluga.

„Zadovoljan sam naplatom boravišne takse, jer je do sada zabilježen rast za oko 25 odsto u odnosu na prethodnu godinu“, kazao je Radulović.

Na oba crnogorska aerodroma, istakao je, je opsluženo oko 80.000 putnika više u odnosu na prethodnu godinu.

Među stavkama koje bi trebalo da unaprijede crnogorski turistički proizvod ističu se Podsticajne mjere za koje je ove godine opredijeljeno 750.000 eura. Većina festivala i manifestacija u Crnoj Gori potpomognuta je upravo kroz ovaj način finansiranja što je Crnu Goru izdvojilo kao destinaciju dobrog provoda. Ministar je posebno istakao mjere za unapređenje seoskog domaćinstva, za koje je izdvojeno 50.000 eura.

„Imamo ideju u povoju koja će donijeti rezultate, a to je pomoć domaćinstvima u ruralnom području da adaptiraju svoje objekte i upodobe ih za potrebe seoskog turizma“, kazao je Radulović.

Podsjetio da su tokom perioda predsezone održane Igre malih zemalja, što je bio ozbiljan spektakl koji je u Crnu Goru doveo preko 2000 takmičara i predstavnike preko 200 medija. On je takođe naveo da će Crna Gora krajem juna biti domaćin i 40. Svjetskih medicinskih i zdravstvenih igara, koje će okupiti renomirane goste iz raznih zemalja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com