Home / Najčitanije / JOKIĆ PONOVO PREDSJEDNIK KOTORA: Korupcijom ste me smijenili, izvinite se građanima!
Vladimir Jokić

JOKIĆ PONOVO PREDSJEDNIK KOTORA: Korupcijom ste me smijenili, izvinite se građanima!

Odlukom Upravnog suda, Vladimir Jokić je vraćen na funkciju predsjednika Opštine Kotor, nakon što ga je nova parlamentarna većina smijenila 24. aprila.

On je poručio  da je smijenjen korupcijom, te pozvao odbornike koji su glasali za njegovu smjenu da građanima upute javno izvinjenje.

Predsjednica SO Dragica Perović odložila je sjednicu koja je bila zakazana za 14.jun, a na kojoj je prvobitno trebalo da bude izabran Jokićev nasljednik.

Jokić je smijenjen glasovima DPS, SDP, SD, HGI, LP. Krajem sedmice je trebalo da se održi sjednica na kojoj je bilo planirano da Željko Aprcović bude izabran za novog predsjednika Opštine.

Jokić je danas rekao da mu je zadovoljstvo da se cjelokupnoj crnogorskoj javnosti obrati opet u kapacitetu predsjednika Opštine Kotor.

“Nakon što je Upravni sud danas donio presudu kojom je poništio odluku kojom nelegitimna Skupština, nelegitimna grupa odbornika donijela tokom zasijedanja 24. aprila ove godine. Nakon što su političkom korupcijom, u pravno nevaljanoj proceduri, služeći se pravnim i političkim nasiljem, odbornici DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI-a i LP-a  pokušali, mimo izborne volje građana, rušeći svaki demokratski princip, da preuzmu vlast u Opštini Kotor, podnijeli smo tužbu Upravnom sudu“, podsjetio je Jokić.

On je dodao i da danas od odbornika DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI-a i LP-a očekuje makar javno izvinjenje, ne njemu, nego građanima Kotora.

Predsjednik Opštine Kotor očekuje javno izvinjenje od odbornika ovih partija zato što, kako tvrdi, zbog njihove pravne hajdučije i političkog i pravnog nasilja već preko 40 dana grad Kotor nije funkcionisao.

“To je bio razlog zbog kojeg nisu isplaćivane zarade zaposlenima u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzećima“, naglasio je Jokići dodao da je odmah, po dospjeću presude, dao nalog za isplatu zarada zaposlenima u javnim ustanovama i u Opštini, za april do kraja radnog dana, a za maj odmah nakon obračuna.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com