PODGORICA: Pronađeno 85 kg droge, UHAPŠENE DVIJE osobe - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pronađeno 85 kg droge, UHAPŠENE DVIJE osobe

 

 

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su pretrese na četiri lokacije u Podgorici, zaplijenili preko 10 kilograma marihuane, kao i manja pakovanja kokaina, heroina i marihuane namijenjena uličnoj prodaji, i lišili slobode dva lica i procesuirali još jedno lice zbog prodaje i posjedovanja narkotika. Osim toga, službenici Stanice granične policije Podgorica su, u odvojenoj aktivnosti, na području Tuzi zaplijenili oko 75 kg marihuane.

Službenici CB Podgorica su naime, sprovodeći planske aktivnosti kontrole lica, pronalaska droga i sprječavanja prodaje narkotika sa akcentom na uličnu prodaju droga, u koritu rijeke Ribnica pronašli i izuzeli džak sa 10,8 kg marihuane. U blizini se nalazilo prevrnuto putničko vozilo. Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije odgovornog lica, u koordinaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici.

Pored toga, službenici CB Podgorica su izvršili pretrese stanova na četiri lokacije koje koriste D.K. (57), L.L. (21), S.S. (34) i T.M. (23). Pronađeni su sedam pakovanja kokaina, osam pakovanja heroina i dva pakovanja marihuane koji su, kako se sumnja, bili spremni za tzv. uličnu prodaju, kao i predmeti za mjerenje i pakovanje droga, mobilni telefoni, notes sa imena za koji se sumnja da je u vezi sa evidencijom prodaje droga, četiri metka i predmeti sa tragovima droga. Kriminalistička obrada ukazuje je na sumnju da su se D.K. i S.S. bavilii nabavkom i stavljanjem u promet droga kokain, heroin i marihuana, te su njih dvoje lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok se D.K. na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.L. je Sudu za prekršaje podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici SGP Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u kanjonu rijeke Cijevna pronašli i zaplijenili tri džaka sa oko 75 kg marihuane. Droga je predata službenicima CB Podgorica koji intenzivno rade na identifikovanju lica koja su ovu opojnu drogu odbacila u reonu Traboina. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, kao i policija Republike Albanije.

Suzbijanje tzv. ulične prodaje droga je u fokusu rada policijskih službenika. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policijski službenici su inače na području Crne Gore od početka 2019. godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje droga.

 

2 komentara

  1. Hi are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com