POKUŠAJ UBISTVA: ,,Govorio da je sto odsto siguran da je prepoznao Đukića na motoru” - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA: ,,Govorio da je sto odsto siguran da je prepoznao Đukića na motoru”

U bjelopoljskom Višem sudu 20. juna biće izrečena presuda Berancima Marku Zekiću i Radomiru Đukiću, optuženima za pokušaj ubistva sugrađanina Edina Šuntića.

Prema optužnici, oni su 10. juna prošle godine pokušali da ubiju Šuntića u trenutku dok je sjedio u automobilu “golf 5”, parkiranom ispred radnje “Moja pekara”, gdje je njegova supruga Jelena ušla da kupi hljeb.

Na juče prezentovanom video snimku vide se dvije osobe na motoru, od kojih suvozač u crvenoj majci pruža ruku u pravcu automobila u kojem se nalazio oštećeni. U tom trenutku u blizini su dvoje djece na biciklima.

Tužiteljka Ljubinka Madžgalj kazala je da se na snimku jasno vidi događaj koji je opisan optužnicom.

U završnim riječima, kazala je da je svim izvedenim dokazima nesumnjivo utvrđeno da su optuženi počinili krivično djelo na način predstavljen tim tužilačkim aktom i da su zajedno planirali ubistvo Šuntića.

“Đukić je tvrdio da mu mu ništa nije poznato oko tog događaja, osim onog što je pročitao u medijima, te da se tih dana nalazio na Kosovu, a isto je potvrdio i Zekić. Zekić je kazao da nema veze sa događajem, tvrdeći da je na Kosovu bio od 9. do 18. juna, što je, navodno, utvrđeno dokazima sa graničnog prelaza kod Rožaja”, kazala je tužiteljka.

Ona je, međutim, rekla da je optužnica dokazana i izjavom oštećenog, koji je govorio da je sto odsto siguran da je prepoznao Đukića na motoru, jer se na video snimku vidi da je osoba koja je upravljala motociklom, pogledala u pravcu vozila…

“Njegova supruga Jelena prepoznala je Zekića i njen iskaz se ne može dovesti u sumnju, po njenom iskazu da ga je svakog dana gledala po gradu, po opisu konstrukcije Zekića i zapažanju njegovog izuzetno svijetlog tena”.

Tužiteljka tvrdi da su optuženi, kako bi obezbijedili alibi, prešli granicu Kosova i Crne Gore i vratili se ilegalnim putem: “Kako je to potvrđeno i iz OB Rožaja, odakle su objasnili da je nemoguće kontrolisati u svakom momentu granice”.

Odbrana optuženih tvrdila je suprotno.

Branioci optuženih, advokati Drago Konatar i Dragoljub Đukanović, tokom završnih riječi istakli su da nije jasno zašto tužiteljka traži osuđujuću presudu uprkos kontradiktornim dokazima…

“Oštećeni Šuntić i njegova supruga Jelena Rovčanin nisu bili dosljedni u pogledu optuženih, pa su tvrdnje da im je neko ličio na optužene unaprijedili u ‘garantovanje životom’, kako je to kazala Jelena, koja je navodno poznala Zekića i to po tenu kože.

Šuntić je navodno prepoznao Đukića a ona Zekića, pa je očigledno da su se njih dvoje rukovodili dogovorom ko će koga prepoznati, da sve bude manje sumnjivo”.

“Poznati nekog ispod fantomke, vidjeti na licu želju i bijes da ubije, kako je tvrdila Jelena, je kontraefektivno, kao i njena izjava da je jedan od optuženih imao podignuti vizir, a na video zapisu iz oba pravca se na obojici vide kacige na glavama, a ne fantomke i vidni su štitnici za bradu, što podrazumijeva spušten vizir, što sve opovgava njihove izjave o navodnom prepoznavanju”.

Konatar je podsjetio na nalaz vještaka Nemanje Radojevića – da je Đukić imao povrijeđenu nogu i tih dana, i da nije mogao da upravlja motorom, naročito ne na način kako se vidi na video snimku.

Optuženi se terete da su krivično djelo počinili u saizvršilaštvu, dok se Đukić, koji je prema optužnici pucao na Šuntića, tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com