Poljoprivrednicima u zetskim selima NEMOGUĆE prići imanjma - Volim Podgoricu

Poljoprivrednicima u zetskim selima NEMOGUĆE prići imanjma

Do Skadarskog jezera jedva se može doći putevima jer su potpuno prekopani i uništeni. Rupe su tolike da se vozilom ne mogu zaobići, asfalta nema, te je opasnost za vozače velika.

Na ovaj problem od ranije su ukazivali stanovnici Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci koji su tražili da se ovi putevi urede kako bi se mogli koristiti. Niko im nije izašao u susret. U najgorem stanju je put od Balabana do Pantovca.
Na ovaj problem ukazuje i Slađana Bečić, odbornica Demokrata u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci.
– Jedan od najvećih problema ribolovaca, poljoprivrednika i izletnika koji se zapute ka zetskom priobalju Skadarskog jezera svakako su loši pristupni putevi. Od desetak lokalnih puteva koji su gotovo svi makadamskog tipa u najlošijem stanju je putni pravac od naselja Balabani do lokaliteta poznatog pod nazivom Pantovac. Nedvosmisleni utisak svih onih koji su korisnici ovog putnog pravca je kao da se kreću kroz džunglu, a ne kroz ravničarski kraj. Katastrofalno stanje makadamske podloge gotovo da onemogućava prohodnost – kaže Bečić.
Ona navodi da se najvjerovatnije nadležni u Opštini Golubovci nijesu sjetili da pripreme plan sanacije ove ulice.
– Naročito uzevši u obzir da će upravo ovih dana na brojnim livadama do kojih se dolazi ovim putem počinje kosidba. Kako se na trasi ovog puta nalazi makar 15-ak prostranih rupa čija dubina negdje prelazi i 60 centimetara, upitno je da li će biti prohodno za poljoprivrednu mehanizaciju. Osim toga, svi oni poljoprivrednici koji su u ataru naselja Balabani posadili paradajz, lubenicu i duvan, ili pak posijali kukuruz i pšenicu imaju gotovo nemoguć pristup imanjuma. Propadanje tamponska nastaje usled nestabilnog tla koje na pojedinim dionicama tone i za sobom povlači naslage šljunka – kazala je Bečić.
Slađana Bečić kaže da je neophodno prije svega da se organizuje akcija sječe šiblja i granja koju treba da pokrene mjesna zajednica.
– Nakon toga Opština Golubovci treba da pokaze znake interesovanja i da pronađe način na koji bi se sanacija ovog puta realizovala, kako to nalaže struka i da u konačnom prohodnost na duži period ne bude dovedena u pitanje – istakla je Slađana Bečić.

Kiša odložila sanaciju

Iz Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci umjesto predsjednice Tanje Stajović odgovorili su iz Pr službe.
– Uprava Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci nije obišla samo put prema Pantovcu, već i ostale puteve ka Skadarskom jezeru, od Mataguža ka Šarovoj topoli, Glibočki, Koluški, Kolađenicu…, posebno iz razloga što se radi o dijelu Zete u kojem se odvija poljoprivredna proizvodnja na otvorenom. To nam je dodatni podsticaj da se ovo pitanje, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, riješi. Kao što je javnosti poznato, riječ je o dijelu koji se nalazi u blizini Skadarskog jezera, pa su vremenske neprilike uslovile odlaganje njihove sanacije – saopštili su iz Pr službe Opštine Golubovci.

 

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com