Šampion i dalje u igra, Durent ponovo povrijeđen - Volim Podgoricu

Šampion i dalje u igra, Durent ponovo povrijeđen

Aktuelni šampioni NBA lige, košarkaši Golden Stejt Voriorsa izborili su šesti meč finala sa Torontom.

Voriorsi su u petoj utakmici u Torontu slavili nakon velike borbe i drame sa 106:105 i smanjili rezultat na 3:2 u seriji.

Golden Stejt je većinu vremena bio u prednosti, a izabranici Stiva Kera su u nekoliko navrata vodili i sa 12 poena.

Početkom druge četvrtine, igrač Golden Stejta Kevin Durent doživio je tešku povredu Ahilove tetive i morao je da izađe s terena.

Durent nije bio na raspolaganju Stivu Keru još od 8. maja zbog povrede lista, ali je “stisnuo zube” i odlučeno je da igra petu utakmicu.

To se nije odrazilo na rezultat, čak su Voriorsi uz dobru igru Demarksua Kazinsa tada došli i do prve dvocifrene prednosti u meču.

Ali u četvrtoj četvrtini, postojala je opasnost da aktuelni šampioni sve “prospu” i da Toronto osvoji prvi NBA prsten u istoriji.

Najbolji igrač Toronta, Kavai Lenard koji se mučio tokom cijele utakmice postigao je 10 vezanih poena.

Na pet minuta i deset sekundi do kraja, Lenard je donio vođstvo Torontu, a na tri i po minuta do kraja ta prednost bila je +6 za domaćina.

Tada je trener Toronta Nik Ners zatražio tajm aut nakon koga njegovi igrači više nisu uspjeli da pronađu ritam u kome su bili prethodnih nekoliko minuta.

Vratio se Golden Stejt na -3, onda je došlo do pauze na kojoj su sudije pregledale snimak kako bi utvrdili da li je bilo “cilindra” pri šutu Voriorsa, ali nakon pregledavanja snimka odluka o poništavanju poena Kazinsa je samo potvrđena i ostalo je 103:100 za Toronto.

Odugovlačili su Reptorsi naredni napad pa izgubili loptu, pa je izgledalo da ih je nakon serije Lenarda poremetio tajm aut koji je tražio njihov trener.

Stef Kari trojkom donosi izjednačenje, a Klej Tompson fintom izbacuje svog čuvara – Voriorsi vezuju tri trojke i vraćaju se u vođstvo.

Dobro su u posljednjem napadu Voriorsi čuvali Lenarda, lopta je na kraju došla do Kajla Laurija koji je promašio šut za titulu.

Voriorse je predvodio Stef Kari sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Imao je Kari deset od 23 šut iz igre i pet od 14 za tri poena. Tompson ga je pratio sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencija. Demarkus Kazins je duel završio sa 14 poena, a Drejmond Grin je bio na dvije asistencije od tripl – dabla – imao je po deset poena i skokova i osam asistencija. Kevin Durent je odigrao samo 11 minuta i 57 sekundi, a postigao je 11 poena uz dva skoka.

Na drugoj strani, Kavai Lenard je ubacio 26 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po dvije ukradene lopte i blokade. Kajl Lauri stao je na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija, sa 17 poena pratio je Mark Gasol, dok je Serž Ibaka dao 15.

Šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka na terenu Golden Stejta i počinje u tri sata po našem vremenu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com