URA: UNESCO potvrdio da MORT obmanjuje, Raduloviću u laži su kratke noge - Volim Podgoricu

URA: UNESCO potvrdio da MORT obmanjuje, Raduloviću u laži su kratke noge

Izvještaj UNESCO-a vezano za korito rijeke Tare, najveća je potvrda da je Ministarstvo održivog razvoja u turizma (MORT) saučesnik u devastiranju najvećih prirodnih ljepota naše države, saopštili su danas iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Nevladina organizacija (NVO) Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) juče je saopštila da je glavni zaključak misije UNESCO (Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija) koja je krajem prošle godine posjetila gradilište autoputa, da su izgradnja mostova preko kao i eksploatacija i odlaganje šljunka i pijeska ozbiljno devastirali korito rijeke Tare unutar područja zaštićenog UNESCO programom “Čovjek i biosfera”.

Oni su kazali da je UNESCO potvrdio da MORT obmanjuje javnost, a ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću su poručili da su “u laži kratke noge”.

“Sve ono što su predstavnici civilnog sektora, političke partije i stručna javnost saopštavali vezano za stanje rijeke, na žalost, ispostavilo se kao tačno. Sa druge strane, sve što je tvrdio MORT i ministar Pavle Radulović, kao i nekolicina plaćenih “stručnjaka” ispostavilo se kao manipulacija i laž. Svojim bahatim, primitivnim i potcjenjivačkim odnosom prema prirodi i opravdanim zahtjevima građana, MORT samo pokazuje da se nalazi u kandžama finansijsko-korupcionaških krugova, pa pričama o razvoju nas pokušava uvjeriti u svoje sopstvene neistine. Međutim, znaju oni i sami da su u lažima krtake noge”, kazali su iz GP URA.

Iz te partije su dodali da je krajnje je zabrinjavajuće da MORT ne vidi ono što vidi cijeli svjet, pa se postavlja pitanje da li je ambicija ovog vladinog resora da uništi i devastira sve vrijedne prirodne resurse Crne Gore.

“Raduje činjenica da se ekološka svijest i potreba za čuvanjem prirodnih resursa kod građana sve više budi. Moramo biti spremni da branimo Taru, kao i ostale prirodne bisere kao što su Solana, Sinjajevina, Bukovica, Crno jezero, Boka… Zapravo, sve što vrijedi i što pripada budućim generacijama građana Crne Gore. Zalaganje za očuvanje životne sredina prioritetna politika njihove stranke, te da će i dalje pomno pratiti situaciju vezanu za sve ekološke probleme, kao i da će oko rješavanja istih tražiti domaću i međunarodnu podršku”, zaključuje se u saopštenju GP URA.

2 komentara

  1. Wow, this is truly an influencing take on this idea. And I’d like you to know that I’m really pleased you shared your feelings and knowledge and I find I am in agreement. I seriously respect the straightforward writing plus the effort and hard work you might have you spend writing this post. Loads of thanks yous for that sturdy work on top of that great luck with your web-site, I am awaiting new subjects in the near future.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com