Čudo na grobu patrijarha Pavla: Dječak od kog su i ljekari digli ruke izliječen od karcinoma - Volim Podgoricu

Čudo na grobu patrijarha Pavla: Dječak od kog su i ljekari digli ruke izliječen od karcinoma

Ljudi koji su se za Vrbicu mogli zateći u manastiru Rakovica kunu se da im je molitva nad moštima patrijarha pomogla pri ozdravljenju. Među njima je i bračni par iz Kosjerića, čijem je sinu sa 12 godina otkriven najprogresivniji karcinom osteosarkom u potkoljenici, a upravo mu je, kako tvrde, molitva nad grobom patrijarha Pavla pomogla u ozdravljenju.

– Nakon urađene biopsije, dijagnostikovali su da je Ph nalaz visokog radijusa osteosarkom, koji je inače vrlo nezgodan za liječenje. Sin je počeo da prima hemioterapiju. U toj pometnji nismo znali više ni kud ni gde, a ja sam se na neki način okrenuo vjeri. Otišao sam u manastir Rakovica i tamo našao neki mir – svjedoči za Kurir G. M. (ime i prezime poznato redakciji), otac dječaka M. M.

Prema njegovim riječima, sin je primio samo dvije hemioterapije, nakon čega je prekinuo jer ih je veoma teško podnosio. Otac kaže da se svakodnevno molio za ozdravljenje sina na grobu patrijarha Pavla i nad moštima Svetog Nektarija. “Donosio sam sinovljevo odelo i stavljao na mošti dok je sveštenik čitao molitvu. Posle sam sinu oblačio to odijelo, a dobio sam i ulje Svetog Nektarija da pomazuje bolno mjesto” – priseća se naš sagovornik. Nakon toga, porodica je posjetila Ostrog i manastir Ćirilovac. Kako kažu, išli su duhovnim putem.

– Nakon nekog vremena otišli smo u Bolonju, u Italiju, gdje nam je doktor nakon pregleda rekao: „Vaše dete više nema karcinom.“ Niko nije mogao da vjeruje. Što je čovjeku nemoguće, Bogu je svemoguće! Svima bih posavetovao, ko se iskreno obrati svetiteljima i bogu, svima će pomoći – priča G. M., čiji sin sada ima 19 godina i sprema se da upiše fakultet.

Ovu priču potvrdio je za Kurir i protojerej-stavrofor Ignjat Tovarović, duhovnik manastira Rakovica, koji otkriva da će manastir uskoro objaviti knjigu o isceljenjima i pričama vjernika. “Ta porodica je dolazila ovde da zahvaljuje. Lekari su im rekli da je dete beznadežan slučaj, a on je dolazio ovde i molio se. Kada su lekari videli da je isceljen, bili su zapanjeni” – priča on i dodaje: – Juče smo posle liturgije održali i pomen u čast našeg patrijarha Pavla. Ovde svakodnevno dolazi veliki broj njegovih poštovalaca. Dolaze vjernici iz Rusije, Grčke, Bugarske, Rumunije i regiona. Poklanjaju se njegovim moštima, pojedinci nose i dio zemlje, on je mnogo poštovan u cijelom pravoslavnom svijetu!

Učenik bogoslovije Nikola Jeremić (18) kaže da jednom mjesečno dolazi u Rakovicu da se pokloni moštima patrijarha Pavla: “On je taj koji ovaj narod okuplja i koji čuva čast Crkve. Uvjeren sam da je svetac, kad god dođem, osjetim neku blagodet. Čuo sam da se ovde desilo veliko čudo. Prema svjedočenju igumanija i nekih vernika, jedan čovek koji je bio invalid ustao je pred grobom patrijarha Pavla i prohodao!”

Biljana Stošić (48) iz Beograda juče je u manastir Rakovica dovela sina sa smetnjama u razvoju: “Osećam se lepo i smireno kada dođem na grob patrijarha Pavla. Moj sin, koji je blago ometen, posle odlaska sa ovog mjesta bude mirniji, drugačiji, srećniji… Trudim se da ga što češće dovodim ovde, ovde je srećan. Pavle je apsolutno zaslužio da ga proglase za sveca.”

2 komentara

  1. After study a number of the content on your own web site now, and i truly much like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls consider my internet site at the same time and let me know what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com