Dječaci zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu? - Volim Podgoricu

Dječaci zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu?

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci sa još dva školska druga, koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu podignute su optužnice u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, saznaje Pobjeda.

Nakon realizovanog pripremnog postupka prema trojici maloljetnika, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je, kako je saopšteno iz ovog tužilačkog organa, podnijelo Vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju prijedlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

“Maloljetnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična djela i to krivično djelo silovanje, krivično djelo obljuba sa djetetom i krivično djela ucjena”, precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Tri dječaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Bijelom Polju, i dalje u specijalnoj ustanovi Centar “Ljubović” gdje ih je sutkinja za maloljetnike tog suda Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila.

Pet dječaka su, kako se sumnja, dvanaestogodišnju djevojčicu mjesecima seksualno zlostavljali i onda je ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom. Zlostavljali su je u zgradi napuštenog hotela nadomak škole. Snimcima sa mobilnih telefona ucjenjivali su je da im donosi novac, ali i dragocjenosti iz kuće koje su oni potom prodavali.

Sve je, prema nezvaničnim saznanjima, otkriveno kada je roditeljima djevojčice dojavljeno da ona dječacima u školi predaje dragocjene stvari iz kuće.

“Kako da se pomirim sa tim da je tako surovo i svirepo zlostavljana moja djevojčica. Vidjeli ste je pred kućom koliko je krhka. To je još dijete. Zar nju da seksualno zlostavljaju i snimaju, pa da je poslije ucjenjuju, tuku, traže pare i nakit?! Zao mi je i što neće biti da je ona jedina koja je ovako zlostavljana”, ispričao je u martu otac djevojčice za beogradske Večernje novosti.

Protiv tri dječaka uzrasta od 14 do 16 godina je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku krivično odgovorna, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak zato što prema ovom zakonu nijesu krivično odgovorna.

Dnevne novine

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com