“Dotrčala sam kada sam čula rafal. Milića su odmah odnijeli, a jedan momak koji je bio krvav vratio se do stola i uzeo telefon” - Volim Podgoricu

“Dotrčala sam kada sam čula rafal. Milića su odmah odnijeli, a jedan momak koji je bio krvav vratio se do stola i uzeo telefon”

Dvojica napadača pritrčala su kafanskom stolu za kojim je sjedio Bogdan Milić sa tri prijatelja i u njih ispalili više hitaca iz vatrenog oružja – tridesetsedmogodišnji Cetinjanin ubrzo je preminuo od zadobijenih povreda, dok su u istoj pucnjavi ranjeni Dragan Vušurović (33) i Marko Vujačić (48) i Goran Vušurović (48).

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je jučerašnji napad navodno nastavak rata kriminalnih klanova.

Na četvoricu Cetinjana pucano je oko 17:10 sati, na Bulevaru crnogorskih junaka, u bašti lokala “Portun”.

Reporteri “Vijesti” na licu mjesta zatekli su lokvu krvi na terasi lokala, na asfaltu papuče jednog od ranjenih i preko 30 tragova koje su obilježili forenzičari.

Cetinjani koji žive nadomak “Portuna” kazali su da su čuli rafale, ali ne i vidjeli ko ih je ispalio u Milića i njegove prijatelje.

“Dotrčala sam kada sam čula rafal. Milića su odmah odnijeli, a jedan momak koji je bio krvav u gornjem dijelu tijela, vratio se do stola i uzeo telefon”, ispričala je novinarki starija Cetinjanka.

Milić je preminuo neposredno nakon pucnjave, na putu do cetinjske bolnice.

Iz Uprave policije saopšteno je da tragaju za dvojicom muškaraca.

Tužiteljka Maja Jovanović rekla je sinoć da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uviđaja izuzeli tragovi koje će vještačiti.

U potragu za napadačima bio je uključen i policijski helikopter, pripadnici Posebne jedinice policije na izlazima iz grada provjeravali su vozila i detaljno pretresali putnike…

Ljekari Kliničkog centra do zaključenja ovog broja “Vijesti” borili su se za život starijeg Vušurovića, čija je operacija počela sinoć oko 22 časa.

​Dežurni hirurg u KC Emil Nasufović, rekao je da je Vujačić pogođen je u desnu potkoljenicu, da Dragan Vušurović ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran Vušurović zadobio najozbiljnije povrede – pogođen je sa više hitaca u predjelu grudnog koša i gornjeg trbuha.

Rekao je da je njegovo stanje prvobitno bilo stabilno, ali da je zbog kompleksnosti povreda primljen u Centar za intenzivno liječenje.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina – istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina. Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

U istom napadu teško su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Predstavnici Uprave policije tada su saopštili da su obaviješteni od kolega iz Njemačke savezne kriminalističke policije o ubistvu dva crnogorska državljanina u toj zemlji, ali zbog istrage nisu saopštili više detalja.

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je Alan Kožar kojeg potražuju crnogorski istražni organi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com