DPS: Smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović sigurno ćemo realizovati - Volim Podgoricu

DPS: Smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović sigurno ćemo realizovati

Izvjesno je da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu Kotora biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

“Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, a takođe i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, što je kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Vladimira Jokića”, navodi se u saopštenju.

U DPS-u tvrde da se odlukom može reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine.

“Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju ćemo sigurno realizovati. Ostaje da vidimo da li će ova presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba Jokića i Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor.

Ono što je izvjesno jeste da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena. Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su: samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za 2019, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj grada Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas”, saopštili su iz DPS-a.

Iz te stranke zaključuju da će i Dragica Perović biti smijenjena zbog blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih predstavnika – odbornika”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com