DPS: Srbi u Crnoj Gori nijesu ugroženi - Volim Podgoricu

DPS: Srbi u Crnoj Gori nijesu ugroženi

Izjave, poput najnovije, da je Crna Gora srpska država, odnosno da je oduvijek imala srpski identitet, ukazuju da pojedini predstavnici srpskih vlasti, pa i SPC, polazeći od pogrešnih premisa, izvode pogrešne zaključke, pritom ne vodeći računa o potencijalnim posledicama ovakvog tumačenja istorije i međunarodnog prava, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

“Upravo, imajući u vidu svježe sjećanje na iskustvo iz devedesetih godina, smatramo da retorika nacionalističkih svojatanja, teritorijalnih pretenzija, nacionalnih prebrojavanja, koja je sve prisutnija u našem regionu, ne doprinosi stabilnosti i miru, već nas vraća u atmosferu koja je prethodila tragičnim događajima na ovim prostorima. I u  tim vremenima Crna Gora je uspjela da očuva mir i multietnički sklad, i da ne potpadne pod trend nacionalističkih euforija”, saopštili su iz ove partije.

Dodaju da je današnja Crna Gora međunarodno priznata građanska država koja svoje zakone donosi u skladu sa važećim međunarodnim standardima i u najboljem interesu svih građana, smatrajući da je multikonfesionalnost jedna od najvećih vrijednosti našeg društva.

“Zato odbacujemo tendenciozne, neutemeljene, provokativne izjave lidera srpskih partija i pojedinih svještenika u Crnoj Gori o ugroženosti srpskog naroda i SPC u našoj državi, na koje nasijedaju, ili ih svjesno ili nesvjesno podstiču i visoki državni i crkveni zvaničnici Srbije”, dodaju iz DPS-a.

1 komentar

  1. “I’m also writing to let you be aware of of the wonderful encounter our child had viewing your web page. She came to find several details, including how it is like to have a very effective giving nature to get many more without problems have an understanding of specified impossible subject matter. You actually exceeded our desires. Many thanks for churning out such insightful, trusted, explanatory and also fun tips about this topic to Jane.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com