Medenica jedini kandidat za predsjednicu Vrhovnog suda - Volim Podgoricu

Medenica jedini kandidat za predsjednicu Vrhovnog suda

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica jedini je kandidat za novi mandat na čelu najviše sudske instance, utvrđeno je danas na sjednici Sudskog savjeta.

Savjet je ocijenio da je njena prijava blagovremna i potpuna.

“Listu kandidata Sudski savjet će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda, koja će dvotrećinskom većinom ukupnog broja sudija toga suda, tajnim glasanjem, utvrditi obrazloženi predlog za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i isti dostaviti Sudskom savjetu”, navodi se u saopštenju.

Medenici drugi mandat na toj funkciji ističe 26. jula ove godine.

Ona je za predsjednicu Vrhovnog suda izabrana 2007, na tu poziciju došla je sa mjesta vrhovne tužiteljke, a birana je glasovima poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Crne Gore.

Takođe, na današnjoj sjednici obavljen je intervju sa kandidatima prijavljenim na oglas za izbor predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom, i to sa Dijanom Dragišić, sutkinjom ovog suda iIvanom Perovićem, sudijom Osnovnog suda u Nikšiću.

Savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Nikšiću.

Savjet je naimenovao Željku Jovović predsjednicu Osnovnog suda u Podgorici, za predsjednicu Vijeća za ocjenjivanje rada sudija u tom sudu.

Savjet je u Upravni sud Crne Gore dobrovoljno rasporedio Medinu Mušović, sutkinju Višeg suda u Bijelom Polju i Ljiljanu Šoškić, sutkinju Višeg suda u Podgorici.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com