Podgoričanin prevaru od milion i po plaća 260.742 - Volim Podgoricu

Podgoričanin prevaru od milion i po plaća 260.742

Podgoričanin Nikola Vujošević (24) sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim je zbog prevare teške 1,6 miliona eura u firmi „Roamin Montenegro” osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora. Osim toga, sporazumom je određeno i da se Vujoševiću oduzme imovinska korist stečena kriminalnom aktivnošću na štetu navedenog preduzeća. On je obavezan da u korist budžeta plati 260.742, 52 eura. Ovaj sporazum prihvatio je sudija Osnovnog suda u Podgorici Nenad Vujanović, nakon čega je presuda postala pravosnažna.

Vujošević je oglašen krivim za krivična djela kriminalno udruživanje i priduženo krivično djelo prevara.

Tokom istrage Vujošević je okarakterisan kao ključna figura u prevari od više od milion i po eura. Osim njega, u istom predmetu optuženi su i Vesko Jabučanin, Igor Koprivica (27), Nikola Vuković (44) i Aleksandar Lagator (44), Dragan Perović (53), Marko Perović, Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38), Radivoje Perović (25), Stefan Kovač (21), Darko Mirković (27), Božidar Vujović (64), Duma Ivanović(19) i Vasilije Mihaljević (56).

Prema navodima krivične prijave, Vujošević je izvršio statusne promjene u privrednom društvu „Roaming Montenegro” d.o.o. Nikšić kod Centralnog registra privrednih subjekata na osnovu falsifikovane dokumentacije, gdje je, umjesto Dalibora Milovića, prikazao sebe kao izvršnog direktora. Na osnovu te falsifikovane dokumentacije, dovodeći u zabludu službenika Erste banke, izvršio je promjenu kartona deponovanih potpisa u toj banci i aktivirao uslugu netbenkinga (elektronsko plaćanje). Koristeći opciju netbenkinga izvršio je 33 transfera odliva novca sa računa sporne firme prema svojim računima i računima ostalih osumnjičenih lica otvorenih kod poslovnih banaka u Crnoj Gori.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com